16 nieuwe solidariteitsprojecten uitgevoerd door medewerkers van ENGIE België

Geen cape, geen superkrachten. Maar een groot hart! Na hun werkuren zetten tientallen ENGIE medewerkers zich op vrijwillige basis in voor projecten die hen nauw aan het hart liggen... 16 projecten om precies te zijn, die dit jaar een steuntje in de rug krijgen voor concrete solidariteits- en duurzame acties.
02/02/2024

Power2Act: het solidariteitsondersteuningsprogramma voor werknemers

Al 13 jaar lang nemen elk jaar tientallen ENGIE medewerkers deel aan ons Power2Act-programma. Zij besteden als vrijwilliger een deel van hun vrije tijd en energie in een maatschappelijk project. 

Hoe werkt het? 

Eerst moeten ze een aanvraag indienen voor de vereniging waarvoor ze zich inzetten. Wanneer hun project geselecteerd word, krijgen ze een klein budget om een concreet project uit te voeren bij de organisatie waar ze vrijwilliger zijn, zoals het inrichten van een speeltuin voor jongeren met een beperking, het financieren van activiteiten voor kinderen die door een jeugdrechter onder toezicht zijn geplaatst of het organiseren van een ophaaldag voor plastic afval.


In die 13 jaar heeft het Power2Act programma al 256 projecten ondersteund in de 3 regio's van het land!


2024: 16 projecten werden geselecteerd 

Ontdek de 16 projecten die in 2024 een steuntje in de rug krijgen van ENGIE dankzij hun ENGIE meter/peter.

 

1.    ASBL CADRE (Malmedy) 

www.cadre-asbl.be

Project: creëren van een welzijns- en ontspanningsruimte in een nieuw gebouw dat in aanbouw is. Deze educatieve boerderij, die verantwoordelijk is voor de professionele ontwikkeling van 25 volwassenen met een beperking, wil in haar nieuwe vleugel een welzijns- en ontspanningsruimte creëren voor 13 volwassenen met een beperking van het type A en B.


2.    Art Gym VZW (Kapellen)

www.artgym.be

Project: aanschaf van aangepaste gymnastiektoestellen zodat 11 jongeren met een beperking op een aangepaste manier en samen met andere kinderen aan turnen kunnen doen.


3.    Klim vzw (Dilbeek)

www.klim-vzw.be

Project: dit opvangcentrum dat in Dilbeek gevestigd is, zorgt voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze willen de toegankelijkheid van de snoezelboerderij bevorderen door de aanleg van een rolstoelpad rond de snoezelboerderij voor 42 personen met beperkte mobiliteit. ​


4.    Le CHAF ASBL (Farciennes)

www.le-chaf.be

Project: Het CHAF, dat ongeveer dertig volwassenen met matige, ernstige en zware geestelijke beperkingen opvangt, wil de badkamers in de nieuwe wooneenheden voor ouderen inrichten.

 

5.    City Pirates Foundation (Antwerpen)

www.citypirates.be

Ze willen een winkel openen waar jongeren met beperkte financiële middelen school- en sportmateriaal kunnen verkrijgen. Het doel is kansarme doelgroepen te bereiken en te stimuleren om deel te nemen aan sport, wat bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling.

 

6.    La Joëlette du rire (Mons)

lajoelettedurire.be

Project: La Joëlette du rire wil graag nieuw materiaal aanschaffen en de beklimming van de Stelvio in Italië doen tijdens de zomer van 2024. Het hele jaar door biedt de vereniging sportieve en feestelijke activiteiten aan kinderen met een beperking, aangemoedigd door joggers, waaronder één van onze collega's.


7.    ASBL CŒUR DE LIEGE (Thier-à-Liège)

www.asblcoeurdeliege.be

Project: In het kader van hun activiteiten om kansarme kinderen op te vangen, wil Cœur de Liège een familieweekend organiseren met als thema: Le Terril viert families en het milieu!

 

8.    Child Focus Fondation (Belgique)

www.childfocus.be

Project: In het kader van haar steun aan kwetsbare kinderen die het slachtoffer zijn van geweld, wil Child Focus een Maxbox uitrollen, een kit die online kan worden besteld en die bestemd is voor opvoeders (jeugdbewegingen, sportclubs, enz.). Het doel is om kinderen te helpen hun 'MAX' te kiezen, een vertrouwenspersoon/persoon die hen kan aanmoedigen om te praten over wat hen zorgen baart.
 

9.    Oxybulle asbl (Gesves) 

www.oxybulle.org

Project: Oxybulle biedt recreatieve ervaringen aan kinderen die geplaatst zijn in 12 pleeggezinnen in de provincie Namen. Samen met hun vrijwilligers bereiken ze 190 jongeren tussen 3 en 18 jaar via vrijetijdsactiviteiten waarvoor ze de hulp van ENGIE hebben ingeroepen.
 

10.    Chiro Sint-Bartel Geraardsbergen VZW (Geel)

www.chirosintbartel.be

Project: Chiro Sint-Bartel vzw in Geraardsbergen wil 30 kansarme kinderen de kans geven om deel te nemen aan hun zomerkamp in Geel.
 

11.    Le Cœur à l'Ecoute asbl (Grivegnée)

www.lecoeuralecoute.be

Project: Le Cœur à l'Ecoute in Luik werkt met kwetsbare en geïsoleerde personen van alle leeftijden en biedt hen een ontmoetingsplaats, opleidingen in communicatietechnologieën, begeleiding en sport- en vrijetijdsactiviteiten. Ze vragen ENGIE om hulp voor de renovatie van hun 2 activiteitenruimtes.

 

12.    VZW CURANDO O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede

www.curando.be

Project: Dit verpleeghuis, dat werkt met een aantal vrijwilligers, wil graag buitenactiviteiten aanbieden aan mensen met beperkte mobiliteit.
 

13.    Service de Santé Mentale SAFRANS ASBL (Braine-L’Alleud)

www.ssmsafrans.com

Project: Safrans is een dienst voor geestelijke gezondheidszorg voor iedereen met psychische problemen. Op hun zolder willen ze een consultatieruimte inrichten om tegemoet te komen aan de behoeften van kinderen/baby's.

 

14.    F101G, Fondation 101 Genomes (Belgique)

www.f101g.org

Project: GEMS-project: in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar zeldzame genetische ziekten zoals het Marfan-syndroom, waaraan in België meer dan 6.000 mensen lijden, vraagt de 101 Genome Foundation onze steun voor de aankoop van speekselafnamesets voor deelnemers aan het onderzoek.

 

15.    La Fondation KickCancer (Belgique)

www.kickcancer.org

Project: Het bewustmakingsproject van de KickCancer Foundation heeft als doel de terugkeer naar school van kinderen en jongeren met kanker te vergemakkelijken door optimale omstandigheden te creëren. Het biedt een toolkit voor schoolpersoneel met informatie over kanker, advies over hoe zieke leerlingen te ondersteunen en activiteiten om contact te houden, zelfs als het kind thuis of in het ziekenhuis wordt behandeld.

 

16.    Les avions de Sébastien (Belgique)

les-avions-de-sebastien.be

Project: Les avions de Sébastien, opgericht in januari 2017 ter nagedachtenis aan Sébastien d'Udekem die op 6-jarige leeftijd overleed aan een zeldzame vorm van leukemie, wil fondsen werven om proefschriften van onderzoekers te financieren. Er zal steun worden gegeven aan onderzoek naar myeloïde sarcoom, het proefschrift van één onderzoeker (dokter Emile Brandt).

Nogmaals onze felicitaties aan al onze partners en collega's voor hun inzet. Bedankt voor het versterken van dit sociale weefsel in België om mensen in moeilijkheden te helpen een beter leven te leiden!