Ternat Redevco

Ternat 9 MW
Twee windturbines op het bedrijventerrein aan de Vitseroelstraat langsheen de E40.

ENGIE Electrabel heeft een windturbineproject in ontwikkeling op het bedrijventerrein aan de Vitseroelstraat langsheen de E40 in samenwerking met REDEVCO.

Kerncijfers:

Aantal turbines 2
Vermogen per turbine max 4,5 MW
Equivalent verbruik 3900 gezinnen
CO₂-besparing 2190 ton/jaar

Planning:

10/2020 Vergunningsaanvraag en informatievergadering
Q1/2021 Beslissing van de overheid
Q4/2022 Start v/d werken
Q3/2023 Indienstname

Weergave van de inplanting

ENGIE-Ternat-Redevco-Simulatie-Implanting

Siegfried Vanhevel
   
Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Openbaar onderzoek

2020-11-30

In navolging van onze informatiesessie op 26 oktober, werd het dossier intussen volledig en ontvankelijk bevonden door de provincie Vlaams-Brabant en zal het openbaar onderzoek opgestart worden door de gemeente. Dit zal starten op maandag 30 november 2020 en eindigen op dinsdag 29 december 2020.

Presentatie infosessie

2020-10-27

Via onderstaande link kan u de presentatie bekijken die tijdens de infosessie van 26 oktober werd getoond.

Infosessie

2020-10-12

Op maandag 26 oktober om 19u organiseren we een informatievergadering.

Wij willen graag ons project in Ternat voorstellen. Gezien de huidige context kunnen we geen fysieke infomarkt organiseren. Om u wel zo goed mogelijk op de hoogte te brengen, houden we de infosessie op een digitale manier. De projectleider van ENGIE Electrabel zal op de informatievergadering een presentatie geven. Achteraf kunnen bijkomende vragen beantwoord worden. Uw opmerkingen of suggesties in verband met het project zijn hartelijk welkom.

Via onderstaande link kan u de informatievergadering volgen. Onderaan deze pagina kan u de handleiding voor de infosessie terugvinden.

Related projects

Aalst Puratos
ENGIE Electrabel heeft de vergunning ingediend voor de bouw van een windturbine op de terreinen van Puratos in de industriezone ten zuiden van de E40 in Erembodegem (Aalst).
Erembodegem (Aalst)
ENGIE Electrabel bouwde in de zomer van 2020 een windturbine in de industriezone ten zuiden van de E40 in Erembodegem (Aalst). De turbine staat op de terreinen van de streekintercommunale Solva. Sinds september 2020 is deze operationeel.
Beersel - Amarco
Op 19/12/2017 heeft ENGIE de milieuvergunning bekomen voor de uitbating van 2 windturbines van 4,5MW met een maximum tiphoogte van 150m op de terreinen van Amacro te Beersel. De Stedenbouwkundige vergunning voor het project werd reeds eerder dat jaar bekomen.
DS Textiles Dendermonde
Twee windturbines op de site van DS Textiles in Dendermonde.