Lanaken

Lanaken 8 MW
Vier windturbines op de site van Celanese in Lanaken.

Kerncijfers:

Aantal turbines 4
Vermogen per turbine 2 MW
Equivalent verbruik 3714 gezinnen
CO2-besparing 5928 ton/jaar

Planning:

09/2005 Indienstname

 

Nico Priem
   
Projectleider
Vragen?
Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres.

Updates

Infoavond

2019-11-12

ENGIE Electrabel plant om op termijn de bestaande vier windturbines van het windturbinepark Lanaken te vervangen door drie nieuwe windturbines. Wij willen graag onze ideeën aan u voorstellen. Daarom organiseert ENGIE Electrabel in de maand januari twee informatiesessies: op maandag 13 januari in Lanaken en op woensdag 22 januari in Maastricht. De projectleider van ENGIE Electrabel zal aanwezig zijn op deze informatievergaderingen en staat klaar om een antwoord te geven op al uw vragen. Uw opmerkingen of suggesties in verband met het project zijn hartelijk welkom.

Related projects

Bilzen Besix Infra
ENGIE Electrabel plant de bouw en exploitatie van één windturbine op de site van het bedrijf BESIX Infra in de industriezone Genk-Zuid. Hiervoor werd in januari 2020 een omgevingsvergunning bekomen.
Genk Foresco
Dit windpark wordt uitgebaat en onderhouden door Wind4Flanders Projects 1 cvba, een partnership tussen ENGIE Electrabel, de financieringsverenigingen FIGGA, FINGEM, FINILEK en IKA alsmede de Brusselse Elektriciteitsintercommunale (IBE).
Knauf Visé
Le projet étudié se compose de 2 éoliennes qui seront implantées en zoning industriel (zone d’activité économique) sur le site de KNAUF Insulation, à proximité directe de l’autoroute E25.