Wingie, de app die in real time de windenergieproductie weergeeft

Wat is de productiecapaciteit van het Belgische windturbinepark? Hoeveel windenergie is er vandaag of sinds het begin van het jaar geproduceerd? Wingie, de nieuwe app van ENGIE antwoordt in real time!

ENGIE Wingie app jbc sli

Hebben de windturbines goed geproduceerd op 17 oktober? Hoeveel Belgische gezinnen konden ervan profiteren? Wat was de meest winderige maand van 2017?

“Wingie, de app die wij lanceerden op 17 oktober, biedt het antwoord op al deze vragen en volgt in real time de windenergieproductie en wat dit betekent qua verbruik in aantal gezinnen of in megawatt”, zo vertelt Cedric Holemans, Asset Manager bij ENGIE Large Scale Renewables Belux.

Voorspellingen en vergelijkingen

Iedereen die Wingie (beschikbaar voor iOS en Android, in het Nederlands, Frans en Engels) downloadt, krijgt op elk moment van de dag toegang tot een massa informatie over de in België geproduceerde windenergie. “De gebruiker kan te weten komen of het een winderige dag is, de windsnelheid- en windrichting volgen, de prognoses voor de jaarproductie bekijken”, aldus nog Cedric Holemans.

Wingie biedt dus een kijk op de toekomst, maar geeft ook de historiek weer van de windenergieproductie, met de evolutie van de laatste 24 uur, de voorbije maand of het voorbije jaar.

Een blik op het windturbinepark

Naast deze informatie in real time, geeft Wingie informatie over het windturbinepark van ENGIE in België. “De gebruiker komt meer te weten over onze windturbines, provincie per provincie”, geeft Cedric Holemans aan. Als we weten dat ENGIE samen met zijn partners over 140 windturbines beschikt, verdeeld over 42 sites, samen goed voor een geïnstalleerde capaciteit van 300 MW… dan is er op de app heel wat informatie terug te vinden. Bovendien herneemt de app ook de informatie en de actualiteit van de windenergieblog van ENGIE.

Een app voor iedereen

Voor wie is deze nieuwe app bestemd? Voor iedereen! Voor wie gewoon geïnteresseerd is in hernieuwbare energie, maar ook voor scholen, omwonenden of partners van ENGIE. “De informatie over windturbines en hun productie was tot nu toe versnipperd. Wij wilden een tool lanceren die onderstreept en bewijst hoe hernieuwbare energie en de productiecapaciteit evolueren”, vertelt Cedric Holemans. “Wat windenergie werkelijk vertegenwoordigt, concreet, in het echte leven voor Belgische gezinnen. Onze bedoeling is duidelijk aantonen dat windenergie in België en bij ENGIE in de lift zit. Wingie is daarvan een illustratie.”

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn