Vlotter naar de kust dankzij ENGIE Fabricom

Op 1 september wordt de gloednieuwe autosnelweg A11 opengesteld voor het verkeer. Dankzij deze nieuwe snelweg en de expertise van ENGIE Fabricom op vlak van elektromechanische installaties, zal er een snellere verbinding ontstaan tussen Brugge en Knokke.

ENGIE Fabricom snelweg A11 autoroute A11 jbc sli
ENGIE Fabricom snelweg A11 autoroute A11 jbc sli
De elektromechanische installaties van de dubbele beweegbare brug
ENGIE Fabricom snelweg A11 autoroute A11 jbc sli
De elektrische uitrusting van de tunnels
ENGIE Fabricom snelweg A11 autoroute A11 jbc sli
De dynamische signalisatie

Drie doelstellingen

Met deze nieuwe verkeersas die de N31 te Brugge en de N49 te Knokke-Heist verbindt, wil men het lokale verkeer en het goederenverkeer scheiden, wat moet leiden tot een verhoging van de verkeersveiligheid en verdere groei van de haven van Zeebrugge. Daarnaast zal het de bereikbaarheid en de woonkwaliteit van de regio verhogen, dankzij nieuwe verbindingswegen voor het lokale verkeer en veiligere fietsroutes naar de haven en de polderdorpen. Tot slot zullen toeristen ook niet langer gebruik moeten maken van de gewestwegen met een vlottere doorstroom van het verkeer richting de kust als resultaat.

Realisatie als onderhoud

De medewerkers van ENGIE Fabricom stonden in voor zowel het ontwerp, de studie als de uitvoering van de elektromechanische installaties. Denk hierbij onder andere aan de openbare verlichting, de dynamische signalisatie, voertuigdetectie, de elektrische uitrusting van de tunnels… Bovendien was er voor ENGIE Fabricom ook een belangrijke rol weggelegd in de realisatie van een van de opvallendste delen van het project: de dubbele beweegbare brug over het Boudewijnkanaal. De brug is uniek in België. Nooit eerder werd een beweegbare brug op een autosnelweg geplaatst. De brug zal zich 1 tot 2 keer per dag openen om de doorgang van grote schepen mogelijk te maken.

Nu de realisatiefase afgerond is, zullen de medewerkers van ENGIE Fabricom starten met het onderhoud waarvoor zij de komende 30 jaar zullen instaan.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn