Vlotte en duurzame mobiliteit, veiligheid, alternatieve energie…

Lyon, ville de demain.

Brusselse ring onder controle

Op de ring rond Brussel en op de belangrijkste toegangswegen installeerde ENGIE Fabricom dynamische informatieborden. Daarnaast werden er op het wegdek 120 inductielussen en een camerabewakingssysteem geplaatst. Het dochterbedrijf van ENGIE staat in voor het onderhoud. Ook de detectiepoortjes voor de Viapass voor vrachtwagens in België werden door ENGIE Fabricom geplaatst.

Vlotte doorstroming van het verkeer

Het project Noorderlijn voorziet nieuwe tramverbindingen tussen het centrum en het noorden van Antwerpen. Dit ambitieuze plan zal het aantal verbindingen voor voetgangers en fietsers sterk verhogen. Een consortium met onder meer ENGIE Fabricom staat in voor de ontwikkeling van het project en zorgt bovendien voor alle installaties. In 2018 zou de eerste tram over de nieuwe lijn moeten rijden.

Een gloednieuwe politievrachtwagen in Antwerpen

Op vraag van de lokale politie van Antwerpen ontwikkelde ENGIE Fabricom samen met de ICT-afdeling van de stad een unieke interventiewagen die is uitgerust met de modernste technologieën. De wagen beschikt onder meer over een LAN-netwerk, video- en audioverbindingen, satellietverbinding, wifi, 3G/4G, camera’s, een inschuifbare wand en vergaderzalen.

Nooit meer overstromingen aan de kust

De residentiële wijken in de polders aan onze Belgische kust reiken tot wel 20 kilometer landinwaarts. Ze lopen een hoog risico op overstromingen. Om deze wijken en de natuurgebieden te beschermen, bestelde het Vlaamse ministerie van Mobiliteit en Openbare werken een studie bij Tractebel ENGIE dat de uitwerking van het veiligheidsplan zal coördineren.

Brussels Airport Northern rail connection

Tractebel ENGIE zorgde voor de gedetailleerde uitwerking van de civieltechnische werken en infrastructuurwerken voor de nieuwe treinverbinding tussen Brussels Airport en Antwerpen.

Veiligheidssystemen voor Infrabel

Infrabel investeert in veiligheidssystemen voor het spoornet. Die systemen behoren tot de meest betrouwbare van Europa en worden ontwikkeld door ENGIE Fabricom en Siemens. Het nieuwe veiligheidssysteem controleert voortdurend de snelheid van de treinen, voert een noodstop uit wanneer een trein door het rood rijdt en verstuurt alle signalisatiegegevens via de boordcomputer.

Waterkrachtcentrales op het Albertkanaal

ENGIE Fabricom realiseerde samen met Hye het ontwerp en de bouw van twee innovatieve, geïntegreerde pompstations en waterkrachtcentrales aan het Albertkanaal in Ham en Olen.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn