Projecten en realisaties

ENGIE begeleidt zijn klanten bij hun koolstofarme transitie dankzij zijn knowhow op het vlak van elektriciteit, energie, mechanica, koeltechniek en industriële toepassingen. Ontdek hier hoe wij dat doen!
 

Als wereldleider op het vlak van koolstofarme energie en diensten helpt ENGIE zijn klanten om hun energieverbruik te verlagen en de energie-efficiëntie van hun infrastructuur te verbeteren. Door de expertises van onze verschillende entiteiten te combineren, kunnen we een aanbod 'as a service' creëren met een hoge toegevoegde waarde en vol vertrouwen inspelen op de behoeften van al onze klanten in tal van domeinen zoals warmte-krachtkoppeling, koude- en warmtenetten, openbare verlichting, zonnepanelen, slimme technologieën enz.

Een zonnigere toekomst voor Umicore in Brugge dankzij nieuwe zonnepaneleninstallatie van ENGIE
 
Eind 2019 werd de site van Umicore in Brugge voorzien van 1943 zonnepanelen, goed voor een totale capaciteit van 660 kWp. Hiermee wordt 274 ton CO2 per jaar vermeden. De zonnepanelen werden gefinancierd door ENGIE Sun4Business en geïnstalleerd door Eoluz.
Vlotter scheepvaartverkeer en groene stroom met nieuwe stuwsluis in Harelbeke
 
Harelbeke heeft haar vernieuwde stuwsluiscomplex op de Leie ingehuldigd: de stad krijgt een nieuwe stuwsluis met waterkrachtcentrale, een vispassage en een draaibrug voor fietsers en voetgangers. ENGIE stond in voor het ontwerp en de uitvoering van de werken, in samenwerking met Jan De Nul nv, Herbosch-Kiere nv en Aelterman bvba.
Warmtekrachtkoppeling door afvalterugwinning
 
Niet-gerecycleerd afval kan verbrand worden. Maar moderne verbrandingsinstallaties, die beheerd worden door ENGIE, doen meer dan dat. Ze maken nieuwe energie met ecologische voordelen. Hoe spelen ze dat klaar?
13 700 zonnepanelen bij Pasfrost
 
Het is de grootste zonnepaneleninstallatie die ENGIE ooit op een dak in Vlaanderen heeft geplaatst. Pasfrost, een bedrijf gespecialiseerd in diepvriesgroenten, houdt voortaan zijn groenten koel met 13 700 zonnepanelen.