Nieuws

Heet van de naald, vers van de pers! Ontdek de laatste ontwikkelingen van onze onderneming. ENGIE is in een hele brede waaier van domeinen actief.
 

Maak gebruik van de filters om je zoekopdracht te verfijnen.

Paralympische Spelen 2021: interview met Goalball kapitein van de Belgian Bulls, en ENGIE collega Tom Vanhove
03/12/2020
Bij het ENGIE callcenter, N-Allo, vangt collega Tom Vanhove voornamelijk alle IT en telefonieproblemen op die er zich kunnen voordoen. Daarnaast is hij eveneens goalball kapitein van de Belgian Bulls. Goalball is een balsport voor personen met een visuele beperking waarbij te spelers een rinkelbal – een bal met een belletje in – in het doel van de tegenstander moeten krijgen. Sinds 1980 is het een onderdeel geworden van de Paralympische Spelen. Sinds meer dan 18 jaar is ENGIE partner van het Belgisch Paralympisch Comité. We spraken met Tom over het voorbije jaar en vroegen hem naar zijn voorbereidingen voor de Paralympische Spelen van 2021.
Paralympische Spelen 2021: Interview met wereldkampioen paracycling en ENGIE collega Ewoud Vromant
20/11/2020
Ewoud Vromant is Power Dispatcher bij ENGIE en werkt in een team dat 24/7 waakt over het evenwicht tussen het elektriciteitsverbruik van de ENGIE klanten en de elektriciteitsproductie van zijn centrales. Maar Ewoud is vooral ook sinds januari 2020 wereldkampioen paracycling. Hij keek uit naar de Paralympische Spelen dit jaar. Door corona zijn deze uitgesteld naar 2021. We blikken met hem terug op 2020 en kijken samen met hem uit naar de Paralympische spelen van volgend jaar.
"The ENGIE Origami Battle": 15000 origami voor kinder- en jeugdhulpverenigingen met de steun van de ENGIE Stichting
27/10/2020
Bij ENGIE houden we van een uitdaging! Na de Summer Challenge en de 1 miljoen kilometer die de ENGIE medewerkers te voet, al joggend of op de fiets hebben afgelegd, is hier "The Origami Battle". Een artistieke en solidaire uitdaging ten voordele van de jongeren die het het meest nodig hebben en die de medewerkers van ENGIE in België uitnodigt om 15 000 origami in de vorm van vogels te vouwen. Deze duizenden vogeltjes worden vervolgens door de kunstenaar Charles Kaisin tot een uniek werk gemonteerd.
ENGIE helpt busvloot De Lijn vergroenen
16/09/2020
Bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit staat centraal in de ambitie van ENGIE omdat dit mee de transitie mogelijk maakt naar een koolstofneutrale maatschappij. ENGIE wil burgers, bedrijven en lokale overheden begeleiden in hun overgang naar groenere mobiliteitsoplossingen en biedt hen een reeks geïntegreerde en innovatieve oplossingen aan. Zo installeerde ENGIE verschillende laadpalen voor de eerste zes elektrische bussen van De Lijn in Leuven.