Nieuws

Heet van de naald, vers van de pers! Ontdek de laatste ontwikkelingen van onze onderneming. ENGIE is in een hele brede waaier van domeinen actief.
 

Maak gebruik van de filters om je zoekopdracht te verfijnen.

ENGIE helpt busvloot De Lijn vergroenen
16/09/2020
Bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit staat centraal in de ambitie van ENGIE omdat dit mee de transitie mogelijk maakt naar een koolstofneutrale maatschappij. ENGIE wil burgers, bedrijven en lokale overheden begeleiden in hun overgang naar groenere mobiliteitsoplossingen en biedt hen een reeks geïntegreerde en innovatieve oplossingen aan. Zo installeerde ENGIE verschillende laadpalen voor de eerste zes elektrische bussen van De Lijn in Leuven.
Grootste drijvende zonnepanelencentrale van België in gebruik genomen in Dessel
09/09/2020
Zonne-energie is een van de meest veelbelovende technologieën om de energietransitie waar te maken. Het is een goedkope methode om energie op te wekken, maar het heeft ook een enorm potentieel voor elektriciteitsproductie. ENGIE begeleidt zijn klanten om koolstofneutraal te worden en bouwde in dat kader met dochterbedrijf ENGIE Solutions – Solar Technics het grootste drijvende zonnepanelenproject van België in opdracht van Floating PV NV, met als aandeelhouders LRM, EDF Luminus en Sibelco.
Vóór, tijdens of na de crisis… ‘Social distancing’, dat kennen ze bij ENGIE M2M zeer goed!
13/05/2020
ENGIE M2M is de dochteronderneming van ENGIE die in België het Internet of Things (IoT) beheert. In plaats van iemand fysiek op pad te sturen om gegevens te gaan opmeten van bvb. het niveau van een tank of het debiet van een kraan, maakt de ENGIE M2M-technologie het mogelijk om deze info via radiogolven, en dus zonder fysieke aanwezigheid, in real time op te meten en over te brengen, dankzij de masten die over ons grondgebied verspreid zijn.
Datacenters in het hart van de gezondheidscrisis
30/04/2020
De gezondheidscrisis waarmee een groot deel van de wereldbevolking wordt geconfronteerd, zet de cruciale rol van datacenters in de kijker. Ze zorgen ervoor dat werknemers van thuis uit kunnen blijven werken, dat de stroom van financiële data in stand gehouden wordt en dat zorginfrastructuren vlot kunnen blijven werken. Het is van vitaal belang dat datacenters de stijging van het verbruik over heel de wereld opvangen. En ook ENGIE speelt hier een belangrijke rol in. We vroegen het aan Nicolas Coppée, Data Center Manager van ENGIE.