Inzichten

De koolstofneutrale transitie toegankelijk maken voor iedereen - individuen, bedrijven, steden, gemeenschappen - is ons doel. We moeten met z'n allen anders gaan verbruiken en energie op een andere manier produceren. Daarom positioneert ENGIE zich als DE drijvende kracht achter deze energietransitie revolutie.
 

De eerste stap naar een koolstofneutrale toekomst is erin geloven

Nadat we in 2020 opgeschud werden door de coronapandemie, was het voor ons essentieel om dit jaar te beginnen met een nieuwe ambitie: een betere toekomst bouwen voor de planeet en voor ons allemaal.
Meer info
Rollen en verantwoordelijkheden van alle spelers op de energiemarkt
 
ENGIE is een van de hoofdrolspelers in de Belgische energiesector. Maar de verantwoordelijkheden werden duidelijk gedefinieerd en verdeeld: productie, transport, distributie, levering, regulatie, ... Ieder heeft zijn eigen rol om zo een doeltreffende werking te verzekeren.
Het Internet of Things transformeert ons dagelijkse leven
 
Elke dag worden er honderdduizenden berichten verstuurd via het M2M-netwerk van ENGIE. Allemaal gegevens die worden verzameld door slimme producten en die draadloos over lange afstanden verstuurd worden om onze steden en gebouwen veiliger en energie-efficiënter te maken.
Welke verlichting kies je voor je huis?
 
Verlichting heeft een grote impact op het comfort in je woning. De verlichting van de 'oude generatie' is echter wel verantwoordelijk voor bijna 10% van je energiefactuur. De juiste verlichting kiezen en overschakelen op ledverlichting is dus dubbel zo belangrijk. Wij wijzen je de weg ...
Hoe je woning zo goed mogelijk verwarmen?
 
Je woning zo goed mogelijk verwarmen, betekent dat je zorgt voor maximaal comfort zonder een al te hoge energiefactuur. Daarbij moet je rekening houden met verschillende factoren: het type en het vermogen van je verwarmingsinstallatie, de programmering van de thermostaat, de isolatie en niet te vergeten ... je gezond verstand. Een woordje uitleg.