Innovatie

Hoe ENGIE haar ambitie om leider te worden in de zero carbon energietransitie 'as a service' wil waarmaken? Door te innoveren. Daarom werkt ENGIE – in samenwerking met haar partners – aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten om de uitdagingen van morgen op het vlak van energie, mobiliteit en slimme steden aan te gaan.
 
3D printing ten dienste van engineering
 
Dankzij 3D printing kan ENGIE lokaal onderdelen produceren – zelfs de meest complexe – tijdens onderhouds- of reparatiewerken bij haar klanten. Haar knowhow werd bovendien bekroond met een kwaliteitscertificaat.
Belgische expertise in offshore windparken
 
Zowel te land als ter zee en in volle energietransitie werpt windenergie zich op als een belangrijke energiebron voor de toekomst. Zeker nu deze hernieuwbare energie steeds rendabeler wordt.
Milieuvriendelijke koelkasten in de supermarkten
 
Op een ecologische manier koude produceren? Dat kan! ENGIE heeft bij Proxy Delhaize in Rhisnes een innovatief koelsysteem geïnstalleerd, dat het elektriciteitsverbruik met 30% vermindert en de uitstoot van 100 ton CO2 per jaar voorkomt.
Vleermuizen beschermen tegen windmolens
 
De onderzoekscentra van ENGIE – ENGIE Laborelec en ENGIE Lab CRIGEN – hebben een ultrasoon beschermingssysteem voor vleermuizen in de buurt van windmolens uitgetest. Een première in Europa.