Innovatie

Hoe ENGIE haar ambitie om leider te worden in de zero carbon energietransitie 'as a service' wil waarmaken? Door te innoveren. Daarom werkt ENGIE – in samenwerking met haar partners – aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten om de uitdagingen van morgen op het vlak van energie, mobiliteit en slimme steden aan te gaan.
 
ENGIE M2M en IoT dragen bij tot een Covid-veilige werkomgeving
 
ENGIE M2M ontwikkelt reeds 5 jaar all-in toepassingen van het Internet of Things (IoT) en op basis van de Sigfoxtechnologie. Naar aanleiding van deze 5e verjaardag, maken de CEO Dirk Indigne, en Key Accountmanager Maarten Van Aerde de balans op, stellen ze de toepassingen voor die ingezet kunnen worden voor een veilige werkomgeving in tijden van de pandemie en lichten ze een tipje van de sluier op over hun toekomstambities.
3D printing ten dienste van engineering
 
Dankzij 3D printing kan ENGIE lokaal onderdelen produceren – zelfs de meest complexe – tijdens onderhouds- of reparatiewerken bij haar klanten. Haar knowhow werd bovendien bekroond met een kwaliteitscertificaat.
Belgische expertise in offshore windparken
 
Zowel te land als ter zee en in volle energietransitie werpt windenergie zich op als een belangrijke energiebron voor de toekomst. Zeker nu deze hernieuwbare energie steeds rendabeler wordt.
Milieuvriendelijke koelkasten in de supermarkten
 
Op een ecologische manier koude produceren? Dat kan! ENGIE heeft bij Proxy Delhaize in Rhisnes een innovatief koelsysteem geïnstalleerd, dat het elektriciteitsverbruik met 30% vermindert en de uitstoot van 100 ton CO2 per jaar voorkomt.