Stad of overheid

Duurzamere, veiligere en slimmere steden

Duurzamere, veiligere en slimmere steden

De ambitie van ENGIE en zijn Belgische dochterbedrijven? Steden en openbare besturen helpen bij de innovatie en de ontwikkeling van technologieën die aangepast zijn aan de energie-uitdagingen van morgen: rationeel gebruik van grondstoffen, energieverbruik, stadsbeheer, gedecentraliseerde productie, groene mobiliteit, veiligheid… Alleen zo kunnen we meer comfort en een betere levenskwaliteit voor iedereen garanderen.

#

Energie-efficiënte gebouwen, smart verlichting, levenscomfort…

 

#

Vlotte en duurzame mobiliteit, veiligheid, alternatieve energie…

 

Focus op enkele projecten

Een gevarieerde expertise in diensten en sectoren

ENGIE helpt steden en regio’s bij hun transformatie naar duurzame, efficiënte en aantrekkelijke gemeenschappen, door oplossingen aan te reiken die aangepast zijn aan elke situatie en die een precies antwoord bieden voor de specfieke uitdagingen (stedebouwkundige planning, rationeel gebruik van hulpbronnen, verbruik van energie…).

Om de verwachte resultaten te bereiken, ontwikkelt ENGIE inovatieve, transversale en kostenbesparende oplossingen in nauw overleg met de klanten, waaronder in eerste instantie lokale overheden en de actoren die actief zijn op het vlak van innovatie in de betrokken omgeving (start-ups, gevestigde bedrijven, universiteiten, de burgersamenleving…

De oplossingen van ENGIE bestrijken een breed expertisegebied: productie en verkoop van energie, slimme netwerken en ICT, smart building management, verwarming, koeling, optimalisering van de openbare verlichting en veiligheid, mobiliteit, infrastructuur, energy management…

Wil je ons volledig aanbod voor steden en gemeenten ontdekken? Download dan gratis onze brochure ‘Samen bouwen aan de stad van morgen’.
Of neem contact op met een van onze experten voor een vrijblijvend gesprek: solutions4cities@engie.com

Focus

oase_piscine

Energie-efficiënte sportcentra


 
Mobilité_720x720

Duurzame mobiliteit in de stad


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn