Wat kan ENGIE voor u betekenen?

Neem een kijkje tussen onze projecten en oplossingen. Zo weet u precies hoe ENGIE kan helpen bij uw transitie naar duurzame energieoplossingen.

Ontdek onze oplossingen voor particulieren!

Energieverbruikers als sleutel tot meer flexibiliteit op het net
 
Vandaag is de werking van de elektriciteitsmarkt grotendeels afhankelijk van grote productie-eenheden die hun elektriciteitsproductie aanpassen op basis van een inflexibele vraag. Daarnaast vraagt de opkomst van hernieuwbare energie steeds meer om flexibiliteit van het net.
Datacenters in het hart van de gezondheidscrisis
30/04/2020
De gezondheidscrisis waarmee een groot deel van de wereldbevolking wordt geconfronteerd, zet de cruciale rol van datacenters in de kijker. Ze zorgen ervoor dat werknemers van thuis uit kunnen blijven werken, dat de stroom van financiële data in stand gehouden wordt en dat zorginfrastructuren vlot kunnen blijven werken. Het is van vitaal belang dat datacenters de stijging van het verbruik over heel de wereld opvangen. En ook ENGIE speelt hier een belangrijke rol in. We vroegen het aan Nicolas Coppée, Data Center Manager van ENGIE.
Covid-19: onze power heroes blijven zich inzetten voor het onderhoud in ziekenhuizen
29/04/2020
Nu we stilaan kunnen uitkijken naar een geleidelijke versoepeling van de Corona-maatregelen, staan de ENGIE teams meer dan ooit paraat. Ook in ziekenhuizen, zodat de zorgen toegediend kunnen worden in de best mogelijke omstandigheden.
De coronamaatregelen, de daling van het elektriciteitsverbruik en veel wind en zon leiden tot negatieve elektriciteitsprijzen
15/04/2020
Sinds de lockdown hebben we bijna elk weekend te maken gehad met negatieve elektriciteitsprijzen. Dit komt nog al eens voor, maar beperkt zich slechts tot een paar keer per jaar wanneer er plots veel wind of zon is en dit niet voorspeld kon worden. ENGIE stelt op zo’n momenten dan alles in het werk om hier zo snel mogelijk op te anticiperen. We vroegen onze expert Wouter Van Melkebeek, Head of Power Dispatch, hoe ENGIE hiermee omgaat.