Wat kan ENGIE voor u betekenen?

Neem een kijkje tussen onze projecten en oplossingen. Zo weet u precies hoe ENGIE kan helpen bij uw transitie naar duurzame energieoplossingen.

Ontdek al onze oplossingen voor gemeentelijke en administratieve diensten!

Energieverbruikers als sleutel tot meer flexibiliteit op het net
 
Vandaag is de werking van de elektriciteitsmarkt grotendeels afhankelijk van grote productie-eenheden die hun elektriciteitsproductie aanpassen op basis van een inflexibele vraag. Daarnaast vraagt de opkomst van hernieuwbare energie steeds meer om flexibiliteit van het net.
Vóór, tijdens of na de crisis… ‘Social distancing’, dat kennen ze bij ENGIE M2M zeer goed!
13/05/2020
ENGIE M2M is de dochteronderneming van ENGIE die in België het Internet of Things (IoT) beheert. In plaats van iemand fysiek op pad te sturen om gegevens te gaan opmeten van bvb. het niveau van een tank of het debiet van een kraan, maakt de ENGIE M2M-technologie het mogelijk om deze info via radiogolven, en dus zonder fysieke aanwezigheid, in real time op te meten en over te brengen, dankzij de masten die over ons grondgebied verspreid zijn.
Covid-19: onze power heroes blijven zich inzetten voor het onderhoud in ziekenhuizen
29/04/2020
Nu we stilaan kunnen uitkijken naar een geleidelijke versoepeling van de Corona-maatregelen, staan de ENGIE teams meer dan ooit paraat. Ook in ziekenhuizen, zodat de zorgen toegediend kunnen worden in de best mogelijke omstandigheden.
De coronamaatregelen, de daling van het elektriciteitsverbruik en veel wind en zon leiden tot negatieve elektriciteitsprijzen
15/04/2020
Sinds de lockdown hebben we bijna elk weekend te maken gehad met negatieve elektriciteitsprijzen. Dit komt nog al eens voor, maar beperkt zich slechts tot een paar keer per jaar wanneer er plots veel wind of zon is en dit niet voorspeld kon worden. ENGIE stelt op zo’n momenten dan alles in het werk om hier zo snel mogelijk op te anticiperen. We vroegen onze expert Wouter Van Melkebeek, Head of Power Dispatch, hoe ENGIE hiermee omgaat.