Wat kan ENGIE voor u betekenen?

Neem een kijkje tussen onze projecten en oplossingen. Zo weet u precies hoe ENGIE kan helpen bij uw transitie naar duurzame energieoplossingen.
Energieverbruikers als sleutel tot meer flexibiliteit op het net
 
Vandaag is de werking van de elektriciteitsmarkt grotendeels afhankelijk van grote productie-eenheden die hun elektriciteitsproductie aanpassen op basis van een inflexibele vraag. Daarnaast vraagt de opkomst van hernieuwbare energie steeds meer om flexibiliteit van het net.
Vóór, tijdens of na de crisis… ‘Social distancing’, dat kennen ze bij ENGIE M2M zeer goed!
13/05/2020
ENGIE M2M is de dochteronderneming van ENGIE die in België het Internet of Things (IoT) beheert. In plaats van iemand fysiek op pad te sturen om gegevens te gaan opmeten van bvb. het niveau van een tank of het debiet van een kraan, maakt de ENGIE M2M-technologie het mogelijk om deze info via radiogolven, en dus zonder fysieke aanwezigheid, in real time op te meten en over te brengen, dankzij de masten die over ons grondgebied verspreid zijn.
Datacenters in het hart van de gezondheidscrisis
30/04/2020
De gezondheidscrisis waarmee een groot deel van de wereldbevolking wordt geconfronteerd, zet de cruciale rol van datacenters in de kijker. Ze zorgen ervoor dat werknemers van thuis uit kunnen blijven werken, dat de stroom van financiële data in stand gehouden wordt en dat zorginfrastructuren vlot kunnen blijven werken. Het is van vitaal belang dat datacenters de stijging van het verbruik over heel de wereld opvangen. En ook ENGIE speelt hier een belangrijke rol in. We vroegen het aan Nicolas Coppée, Data Center Manager van ENGIE.
Covid-19: onze power heroes blijven zich inzetten voor het onderhoud in ziekenhuizen
29/04/2020
Nu we stilaan kunnen uitkijken naar een geleidelijke versoepeling van de Corona-maatregelen, staan de ENGIE teams meer dan ooit paraat. Ook in ziekenhuizen, zodat de zorgen toegediend kunnen worden in de best mogelijke omstandigheden.