Projecten in het kader van de energietransitie

Coo, pionier van de energietransitie

ENGIE Electrabel Coo jbc viNaast de aanleg van een derde bekken wil ENGIE op de site van Coo-Trois-Ponts ook zonne- en windenergie gaan produceren. Die productie zou direct kunnen worden verbonden met de elektrische en opslaginstallaties van de centrale. Er zouden 17.000 zonnepanelen kunnen worden opgesteld langs het tweede bekken.

Meer informatie

 

Slimme watermeters

ENGIE M2M Water-link NL jbc viEen première voor België! De komende weken zullen 1.000 slimme watermeters worden geïnstalleerd in Antwerpse woningen. Die première is mogelijk dankzij het slimme netwerk dat ENGIE M2M uitrolt en beheert, op basis van de wereldwijde connectietechnologie van Sigfox voor ‘The Internet of Things’.

Meer informatie

 

Carport op zonne-energie voor elektrische wagens

ENGIE Solar Fast Charging Station jbc viIn mei 2016 werd het eerste Belgische Solar Fast Charging Station officieel in gebruik genomen bij Living Tomorrow in Vilvoorde. Met deze unieke carport kunnen elektrische auto’s dankzij zonne-energie op een half uur tijd opgeladen worden! Een nieuwe stap op weg naar de groene mobiliteit van de toekomst.

Meer informatie

 

Batteries 2020

battery_energy_storageHet doel van het Europese project Batteries 2020 is onder andere om de batterijen van elektrische wagens een tweede leven te geven en bijvoorbeeld te gebruiken om de productie uit hernieuwbare energie op te slaan. Dit zou meteen het kostenplaatje van batterijen doen dalen. ENGIE werkt mee aan dit project.  

Meer informatie

 

Onderzoeksproject voor energieopslag

battery_energy_storageDe chemische opslag van door zonnepanelen en windturbines geproduceerde elektriciteit zodat deze continu beschikbaar is. Het is de onderzoeksdoelstelling van het interuniversitaire project FREE ( Flexible eneRgy vEctors of the futurE), dat door ENGIE Electrabel wordt gesteund.

Meer informatie

 

Steun aan het Solar Team van de KU Leuven

Solar-Powered-CarENGIE sponsort het Solar Team van studenten van de KU Leuven dat om de twee jaar een nieuw prototype van een wagen ontwikkelt voor een zonnerace. ENGIE Laborelec zorgt voor financiële en technische steun, en geeft eveneens technisch advies bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor de wagen, het vebeteren van de stabiliteit van de elektronische controle van de wagen…

Meer informatie

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn