Klimaatcomfort en duurzame mobiliteit

shopping_davidplas_67621

Technische hoogstandjes voor het klimaat

Docks Bruxsel, ecologisch shopplezier

Docks Bruxsel opende zijn deuren in oktober 2016. Het nieuwe winkelcentrum van zo’n 56.000 m² is een primeur voor België. Nooit eerder werden zo veel ecologische elementen opgenomen in het bouwproces. Denk hierbij onder meer aan de verwarming, de airconditioning en de verlichting. Zo draait het verwarmingssysteem volledig op overtollig warm water dat wordt gerecupereerd in de nabijgelegen verbrandingsoven. Deze installatie is een realisatie van ENGIE Axima in samenwerking met SPIE.

Stella Artois, geniaal gebrouwen bier

ENGIE Axima stond in voor de klimaatregelingsinstallaties van de vierde brouwlijn bij Stella Artois. De dochteronderneming van ENGIE zorgde bovendien voor de sanitaire installaties en de brandbeveiligingssystemen in het nieuwe gebouw. Daarnaast werden de klimaatregelingsinstallaties in de bestaande brouwzaal verbeterd.

Oplossingen voor duurzame mobiliteit

Laadpalen voor elektrische voertuigen bij Swift

Bij Swift in Terhulpen zorgde ENGIE voor een slimme laadoplossing voor de elektrische voertuigen. ENGIE Cofely installeerde veertig laadpalen bij het bedrijf en een twintigtal bij de werknemers thuis. Daarnaast beheert ENGIE de pieken in het elektriciteitsverbruik wanneer de wagens worden opgeladen en optimaliseert het het algemene elektriciteitsverbruik op de site.

Elektrische wagens leasen met ALD Automotive

Samen met ENGIE Electrabel lanceerde ALD Automotive de leasingoplossing. De leasing omvat de elektrische wagen én de laadpaal die bij de werknemer wordt geïnstalleerd. Alle verbruiksgegevens voor het opladen van de wagen worden gemeten door de leasingmaatschappij, die de bestuurder vergoedt. Vervolgens worden de kosten gefactureerd aan de werkgever, in het kader van het leasingcontract.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn