iLumen past Sigfox technologie toe op rendementsverhogende PIDbox

Ingenieursbureau iLumen uit Tessenderlo ontwikkelde enkele jaren geleden de PIDbox. Dit gepatenteerd toestel verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. De PIDbox wordt vandaag zowel aangeboden op de particulieren- en bedrijvenmarkt. Het toestel wordt maar liefst in 40 landen aan de man gebracht.

ENGIE M2M Sigfox iLumen jbc sli

Persbericht

Om de kwaliteit van zijn producten te verbeteren organiseert iLumen momenteel een uitrol van 100 PIDboxen met een Smart Power Supply Unit (slimme voeding). Deze uitrol is het gevolg van een intensieve samenwerking tussen iLumen en ENGIE M2M, de operator van het Sigfox netwerk in België.

De slimme voeding van de PIDbox is uitgerust met een ‘Internet of Things’ (IoT) functie voor monitoring en automatische communicatie, hetgeen het zonder enige voorafgaande configuratie mogelijk maakt om de status van de PIDbox vanop afstand te controleren. Op deze manier kunnen de ingenieurs van iLumen perfect de goede werking van het toestel monitoren en onmiddellijk ingrijpen indien nodig.

Smart productgamma

Met de introductie van de Sigfox technologie bij de PIDbox zet iLumen een eerste belangrijke stap in de richting van een volledig ‘smart’ productgamma. Als innovatieve onderneming streeft iLumen er naar om zijn klanten onmiddellijk te informeren wanneer bijvoorbeeld een interventie ter plaatse nodig is, zonder dat de klant hier ook maar iets van heeft gemerkt.

ENGIE M2M en het Sigfox netwerk

ENGIE M2M is een filiaal van de ENGIE Groep, en baat als exclusieve operator in België het wereldwijde IoT-netwerk uit gebaseerd op de Sigfox technologie. De sterkte van het ENGIE netwerk is dat ENGIE M2M aan een zeer lage kost en op een uiterst energie-efficiënte manier nationale en internationale projecten kan ondersteunen voor haar klanten. Het Sigfox netwerk is reeds operationeel in meer dan 45 landen. Een connectie via Sigfox verbruikt 100 maal minder energie dan de traditionele mobiele netwerken waardoor objecten die op batterijen werken een duurzaamheid van meerdere jaren vertonen.

Bijkomende informatie: PIDbox en datasheet Smart Power Supply Unit.

Perscontact ENGIE:

Anne-Sophie HUGÉ
Tel.: +32 2 518 60 20
E-mail: anne-sophie.huge@engie.com

Perscontact iLumen:

Thomas VOETS, Marketing- en Communicatieverantwoordelijke
Tel.: +32 474 80 96 58
E-mail: thomas.v@ilumen.be

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn