Het nieuwe Energiek: boordevol ambitie voor België

En waarom van België geen rolmodel maken in energie-efficiëntie? Een ambitieus project waar ENGIE alvast in gelooft. Het nieuwste nummer van het magazine Energiek bewijst dat we UPtimist mogen zijn op basis van concrete realisaties en projecten in die richting.

ENGIE Energiek Energique jbc sli
UP: naar een groenere en slimmere toekomst

Uw magazine Energiek pakt graag uit met initiatieven die de energietransitie helpen slagen. In dit lentenummer komt de grote positieve beweging aan bod die ENGIE, particulieren, scholen, ziekenhuizen, steden en gemeenten in gang hebben gezet om een UP dynamiek te creëren om ons land tot rolmodel in energie-efficiëntie te kronen. Kortom, maak kennis met enkele vaandeldragers van deze beweging en ontdek oplossingen die ook binnen uw bereik liggen.

UPpeople, de vormgevers van de toekomstenergie

Ze zijn bagagemedewerker, burgemeester, skimonitor of ingenieur in opleiding. Wat hebben ze gemeen? Ze zijn UPpeople of individuen die aan de energie van morgen timmeren. Via hun getuigenis verneem je hoe zij, op hun niveau en hoogsteigen manier, aan de energietransitie bijdragen.

Parallel daarmee zoomt het nieuwe Energiek ook in op concrete projecten: het dak van de Brusselse Vroegmarkt met zijn 8.000 zonnepanelen, het pilootproject in Knokke-Heist rond slimme sensoren en de renovatie van een industriële site, om maar enkele initiatieven te noemen.

Het nieuwe nummer bevat ook heel wat handige tips en weetjes die iedereen van pas kunnen komen om aan de energieomslag mee te werken en de UP dynamiek aan te zwengelen. De beste plek om te beginnen? Thuis! Het magazine Energiek maakt dit duidelijk aan de hand van 4 extra thema-artikels:

  • Met een slimme woning hou je je verbruik perfect in de hand. Energiek bespreekt enkele innovaties waarmee je je woning in een hoogtechnologisch centrum omtovert.
  • Minder verbruiken is een uitdaging voor alle gezinnen. Energiek reikt je een aantal tips aan om je energierekening haast spelenderwijs te verlagen.
  • Zonnepanelen brengen intussen niets meer op, niet verbruikte elektriciteit gaat onmiddellijk verloren en je dak moet naar het zuiden zijn gericht om zonnepanelen te kunnen plaatsen… allemaal vooroordelen over een energiesysteem dat een verstandige toekomstinvestering blijft!
  • Mobiliteit is één van de grootste uitdagingen van onze samenleving. Elektrisch rijden is hoe dan ook één van de oplossingen. Twaalf interessante weetjes over de elektrische auto die dat overduidelijk maken.

Allemaal initiatieven, projecten en handige weetjes die België tot een rolmodel maken in energie-efficiëntie. De UP beweging is vertrokken!

Veel leesplezier.


Energiek • Lente 2018

 

Win een weekendje weg met een BMW i3 en een overnachting in een 5-sterrenhotel

Doe mee aan onze wedstrijd en win 1 van de 3 weekendjes weg.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn