ENGIE levert duurzame steun aan SOS Kinderdorpen

ENGIE bevestigt zijn maatschappelijk engagement door via de Stichting ENGIE opnieuw financiële steun en expertise te verlenen aan SOS Kinderdorpen. Het nieuwste project is de renovatie van het SOS Kinderdorp Chantevent, dat een thuis biedt aan 43 kinderen. De huizen waarin zij verblijven, zullen na de aanpassingen duurzamer en performanter zijn.

ENGIE SOS Villages d’Enfants jbc sli

SOS Kinderdorpen wil een thuis en een toekomst bieden aan de meest kwetsbare kinderen. De vereniging is actief in 134 landen over de hele wereld, waaronder ook België.

De Stichting ENGIE zet sinds 2013 haar schouders onder de acties van de vereniging en buigt zich nu over het SOS Kinderdorp Chantevent nabij Marche-en-Famenne. Daar wordt een thuis geboden aan een veertigtal kinderen die alleen zijn of van wie de familie het moeilijk heeft om voor hen te zorgen.

Renovatie in het teken van energie-efficiëntie

Waarom Chantevent? De komende maanden ondergaan de huizen van dit SOS Kinderdorp een volledige renovatie. Het project trekt resoluut de kaart van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Een door ENGIE uitgevoerde energieaudit bracht een aantal belangrijke maatregelen naar voor om de energieprestaties van de verschillende paviljoenen te verbeteren:

  • isolatie van de muren, vloeren en daken,
  • installatie van nieuwe hoogrendementsketels,
  • isolatie van het volledige centrale verwarmingssysteem,
  • installatie van een nieuw ventilatiesysteem om condensatie en schimmelvorming te voorkomen,
  • installatie van het boxx-systeem van ENGIE voor een controle in realtime van het energieverbruik en de energiekosten van het gebouw,
  • installatie van zonnepanelen op de daken van de verschillende huizen.

De steun van ENGIE is niet louter financieel. De onderneming stelt ook de expertise en de competenties van haar medewerkers en partners ter beschikking voor de duurzame renovatie van de paviljoenen. Na afloop zal SOS Kinderdorpen zijn energieverbruik met 30% kunnen verlagen. Alle renovatiewerken worden sinds mei 2017 gecoördineerd door ENGIE en uitgevoerd door geselecteerde partners in duurzame renovatie. Het einde van de werken is gepland voor 2018.

Sociaal engagement op lange termijn

De steun van de Stichting ENGIE in de renovatie van het SOS Kinderdorp Chantevent bedraagt in totaal 250.000 euro. Dit structurele partnerschap werd in 2013 opgestart en kadert in het maatschappelijk engagement van ENGIE en zijn medewerkers. Wist u dat bijna 150 collega’s van ENGIE reeds peter of meter zijn van een kind van SOS Kinderdorpen? Onlangs maakten een aantal collega’s van ENGIE tijd vrij om de kinderen van het Dorp te sensibiliseren rond energie en de toekomstige uitdagingen. Een initiatief dat enthousiast onthaald werd door alle deelnemers en organisatoren.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn