ENGIE Fabricom bouwt mee aan AZ Zeno te Knokke

Via haar verschillende dochterondernemingen verstrekt ENGIE de beste zorgen aan ziekenhuizen en hun patiënten. Dat wordt eens te meer aangetoond in het nieuwe AZ Zeno in Knokke-Heist, waar je tijdens het weekend van 2 en 3 december welkom bent voor een kijkje achter de schermen.

ENGIE Fabricom AZ Zeno jbc sli
ENGIE Fabricom AZ Zeno jbc sli
ENGIE Fabricom AZ Zeno jbc sli
ENGIE Fabricom AZ Zeno jbc sli
Het ziekenhuis vertrouwt op ENGIE Fabricom voor de nieuwe elektrische installaties.
ENGIE Fabricom AZ Zeno jbc sli

Het nieuwe AZ Zeno van Knokke-Heist is geïnspireerd op het werk van René Magritte. Dit nieuwe “genezingscentrum” lijkt wel te zweven boven het achterland van de beroemde badstad. De groene omgeving, de architectuur met surrealistische vormen en de rustgevende sfeer van dit duurzame en toekomstgerichte gebouw doen elke bezoeker een zucht van verwondering slaken.

Alles is er ontworpen in het teken van maximaal comfort voor patiënten en personeel: het gebruik van warme en duurzame materialen, veel ruimte en lucht in de kamers en zalen, talrijke maatregelen om energie te besparen (biomassa verwarmingsinstallatie, warmtekrachtkoppeling, systeem voor energieopslag) en een binnen- en buitenverlichting die speciaal werd bestudeerd, ontworpen en gerealiseerd door ENGIE Fabricom.

Creativiteit in de elektrische installatie

Deze nieuwe zorgomgeving omvat een ziekenhuis van 320 bedden, een revalidatiecentrum, een zorghotel, een polykliniek, auditoria, een publieke ruimte en een helihaven. Het grote publiek kan met al deze installaties kennismaken tijdens de opendeurdagen op zaterdag 2 en zondag 3 december tussen 10u en 17u.

ENGIE Fabricom tekende de verlichting van de site, maar ontwierp ook de volledige elektrische installatie (hoog- en laagspanning) van het ziekenhuis, van de parking, van het dialysegebouw en van de buitenomgeving. “Wij moesten een flinke dosis creativiteit aanspreken, met name voor de plaatsing van de voedingskabels langs de grillige, maar werkelijk oogstrelende vormen van het gebouw”, zo vertelt Jeroen Derveaux, projectbeheerder bij ENGIE Fabricom.

Allesomvattende oplossingen voor de gezondheidszorgsector

ENGIE en haar dochterbedrijven zijn niet aan hun proefstuk toe in het ter beschikking stellen van hun expertise voor ziekenhuizen en zorgcentra. Meer dan honderd instellingen deden al een beroep op ENGIE Fabricom, ENGIE Cofely of ENGIE Axima. Meestal discreet werk achter de schermen, maar wel van ‘levensbelang’. In de letterlijke betekenis van het woord! Dankzij zeer diverse oplossingen die de energieprestaties in ziekenhuizen verbeteren, de productie van hernieuwbare energie mogelijk maken, het comfort en de veiligheid garanderen voor patiënten en personeel, onder meer met toegangscontrole en brandbeveiliging. Kortom, het zorgpalet dat ENGIE aan ziekenhuizen verstrekt is veel ruimer dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn