ENGIE Fabricom bouwt grootste zonnepark van de Benelux

In oktober 2018 start ENGIE Fabricom met de bouw van het Kristal Solar Park in Lommel, een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, stad Lommel en Nyrstar. Met een capaciteit van 99 MWp wordt dit het grootste zonnepark van de Benelux.

ENGIE Fabricom Kristal Solar Park jbc sli

Kristal Solar Park wordt gerealiseerd op en naast de site van bedrijventerrein Kristalpark III in Lommel. Het gaat om een totale oppervlakte die overeenkomt met 200 voetbalvelden waarop 300.000 zonnepanelen en 2.200 kilometer kabels geïnstalleerd zullen worden. Het park zal rechtstreeks verbonden worden met de nabijgelegen productiesite van Nyrstar. Bij aanvang zullen zij alle geproduceerde stroom afnemen, ondernemingen die zich later vestigen op het bedrijventerrein zullen nadien ook kunnen aansluiten.

Mark Dirckx, General Manager van ENGIE Fabricom, is verheugd: “ENGIE Fabricom kwam als beste uit de prijsaanvraag. Wij zijn perfect geplaatst om deze installatie en de rechtstreekse aansluiting op het net van Nyrstar tot een goed einde te brengen. Na de bouw zullen we bovendien ook instaan voor het onderhoud van het zonnepark. Dit is een zeer mooi project dat perfect aansluit bij de UP-beweging die we met ENGIE in gang hebben gezet en waarmee we oplossingen willen implementeren die onder meer bijdragen tot het verbeteren van de mobiliteit, de veiligheid en het aandeel hernieuwbare energie.”

Stijn Bijnens, CEO van LRM: “De interesse bij Europese EPC contractors voor de opdracht was erg groot. De ontvangen offertes waren inhoudelijk en financieel erg sterk. Dankzij deze competitieve procedure konden we de kosten voor de bouw en het onderhoud optimaliseren.”

Peter Vanvelthoven, burgemeester van de stad Lommel, besluit: “Dit zonnepark kan genoeg groene stroom produceren om alle gezinnen van Lommel, Neerpelt en Overpelt van stroom te voorzien. De werken starten op 1 oktober 2018 en met een constructieperiode van 9 maanden, levert het park energie vanaf de zomer van 2019. We zijn trots dat dit zonnepark in Lommel komt en het initiatief past perfect in de stadsslogan ‘Pure Energie’.”

Ontdek het persbericht.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn