ENGIE en De Munt slaan de handen in elkaar voor een communityproject

Op 30 juni komen meer dan duizend jongeren samen in de UPera voor een uitvoering van het muzikale toneelstuk ‘Orfeo en Majnun’, de bekroning van een communityproject van De Munt. De Stichting ENGIE, waarvan een van de belangrijkste credo’s de integratie van jongeren door middel van cultuur is, wilde uiteraard graag aan het avontuur deelnemen.
08/06/2018

Sinds 1994 is de ENGIE Groep een trouwe partner van De Munt. Onze steun heeft in de eerste plaats tot doel om bij te dragen aan de creatie, maar heeft ook een sociale dimensie. ENGIE is namelijk ook een partner in het sociale programma van De Munt ‘Een brug tussen twee werelden’. Dit programma geeft kwetsbare doelgroepen toegang tot culturele voorstellingen. Een doelstelling die het deelt met de Stichting ENGIE, die steun verleent aan talrijke projecten ter bevordering van de integratie van jongeren door middel van cultuur, sport en onderwijs. De Stichting ENGIE werd in 2010 opgericht in Frankrijk en ondersteunt sinds 2013 ook 34 projecten in België ten behoeve van kinderen en jongeren. In totaal hebben al meer dan 50.000 jongeren uit de drie regio’s van het land van deze steun genoten.

 

30 juni als hoogtepunt

De Munt en zijn partners, waaronder ENGIE, hebben in het kader van de UPera ‘Orfeo en Majnun’ een communityproject opgezet. Dit project is duidelijk het hoogtepunt van een culturele ontdekkingstocht voor jongeren die lid zijn van de partnerverenigingen van De Munt en de Stichting ENGIE.

Een ontdekkingstocht die hen zal leiden naar de opvoering ‘Orfeo et Majnun’ in De Munt op 30 juni. Deze mythische plek zal die dag openstaan voor 1.100 jongeren van 8 jaar en ouder en hun vrienden, die weinig toegang hebben tot cultuur. Een unieke kans om hen dit muzikale genre te laten ontdekken, om hun ogen te zien sprankelen en hen een brede glimlach te ontlokken…

Met dit project wil ENGIE zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van het maatschappelijk middenveld in de breedste zin van het woord onderstrepen, door middel van initiatieven die worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met erkende lokale actoren, zoals De Munt.