ENGIE Cofely: het ISO 27001 certificaat voor zijn datacenter in Gembloux

Het datacenter van ENGIE Cofely in Gembloux zorgt voor de hosting van de IT-infrastructuur voor klanten en de ENGIE Groep. Gegevensbeveiliging is hierbij cruciaal. Het ISO 27001 certificaat, uitgereikt door CertiTrust, bevestigt dat het datacenter van ENGIE Cofely de beveiliging van de door hun beheerde data te allen tijde kan waarborgen, meer bepaald de beschikbaarheid, confidentialiteit en integriteit ervan. Het kwaliteitslabel wijst ook op de hoge mate van maturiteit van het datacenter, dat het al na minder dan drie jaar verworven heeft.

ENGIE Cofely data center Gembloux jbc sli

Persbericht

De beveiliging van data beheerd door het datacenter van ENGIE Cofely in de industriële zone Crealys in Gembloux is een belangrijk objectief voor het center. De hoge vereisten van de ISO 27001-norm en het certificaat door het onafhankelijk bureau CertiTrust bewijzen dat deze doelstelling continu wordt nagestreefd. ENGIE Cofely heeft hiervoor een reeks maatregelen getroffen om de hoge mate van confidentialiteit en bescherming van de diensten en middelen van de site te waarborgen: redundantie van de stroomtoevoer en airconditioning, automatisch brandblussysteem en verhoogde intrusiedetectie.

CertiTrust controleerde gedurende één maand de processen en kon de hoge mate van confidentialiteit bevestigen.

Bovendien is de energie-efficiëntie van het koelsysteem optimaal geregeld, met een PUE* van minder dan 1.3 terwijl het gemiddelde in de sector 1.8 is.

“Het is een belangrijke investering geweest om te voldoen aan de strenge vereisten van het ISO certificaat. Maar we kozen bewust voor deze weg, en zijn trots dat we met die inspanningen kunnen garanderen dat de data van onze klanten veilig zijn, en dat de confidentialiteit en de beschikbaarheid gegarandeerd zijn.” aldus Stan de Pierpont, Algemeen Directeur ENGIE Cofely.

  • Het datacenter van ENGIE Cofely heeft als doel een ultraveilige omgeving ter beschikking te stellen aan haar klanten.
  • Het ISO 27001 certificaat is een troef gezien de bedrijfskritische gegevens die er op een veilige manier beheerd worden. Het kwaliteitslabel werd uitgereikt door CertiTrust, een internationaal erkend certificeringskantoor gespecialiseerd in de IT certificering van producten en organisaties.
  • Het certificaat draagt bij tot de beveiliging van applicaties die nodig zijn voor een goede werking van het datacenter: de stroomtoevoer, het HVAC-systeem, de brandveiligheid en veiligheid van de site.
  • Het datacenter is uitermate energie-efficiënt met een PUE* van minder dan 1.3.
  • Het is de eerste keer dat een datacenter in België jonger dan drie jaar dit certificaat behaalt.

(*) PUE: ‘Power Usage Effectiveness’ uitgedrukt in de verhouding tussen de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt voor het koelen van het computersysteem en de hoeveelheid die wordt gebruikt voor het computersysteem zelf.

Over ENGIE Cofely

ENGIE Cofely, dochteronderneming van de ENGIE Groep, begeleidt ondernemingen en lokale overheden bij hun uitdagingen op het vlak van energie- en bedrijfsrendement. Ze ontwikkelt technische oplossingen om hen te helpen minder te verbruiken en lokale en hernieuwbare energie te produceren. Ze staat ook in voor het beheer van technische installaties en diensten in gebouwen van haar klanten zodat zij zich op hun kernactiviteit kunnen focussen. Met het oog daarop werkt zij ook samen met andere dienstverlenende ondernemingen van de ENGIE Groep in België, zoals ENGIE Fabricom en ENGIE Axima, of ook ENGIE Electrabel voor energie gerelateerde projecten. ENGIE Cofely en haar dochterondernemingen behaalden in 2017 een omzet van 421 miljoen euro en stellen 2.500 mensen te werk.

Perscontact ENGIE:

Olivier DESCLÉE
Tel.: +32 2 501 56 89
E-mail: olivier.desclee@engie.com

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn