Hoogstraten Repowering

Begin 2000 zijn we gestart met de studies en ontwikkeling van het bestaande windturbineproject te Hoogstraten. Sindsdien is er een enorme technologische evolutie geweest in de windturbine technologie.  Dit maakt dat we het potentieel aan hernieuwbare energie uit de zone momenteel onderbenutten.

Ondersteund door de torenhoge ambities van de verschillende Belgische overheden op vlak van hernieuwbare energie, hebben we besloten om de bestaande turbines te vervangen door hogere en meer efficiënte turbines waardoor we de productie van de zone meer dan verdrievoudigen en meer dan 17000 gezinnen kunnen voorzien van groene stroom. We hopen op deze manier tegen 2020 ons bestaand park te kunnen vernieuwen met de laatste nieuwe wind turbines beschikbaar op de markt.

Fotosimulatie-Hoogstraten-repowering
Simulatie
Implanting

Kerncijfers

Aantal turbines: 6

Vermogen per turbine: 3,6 MW

Equiv. verbruik: 17000 gezinnen

CO2 besparing: xxx ton/jaar

Planning

12/2017 – Vergunningsaanvraag

6/2018 – Omgevingsvergunning toegekend

7/2019 – Start werkzaamheden

Contact

Projectleider: M. Vanhevel

Adres:
Europastraat
Hoogstraten

Vragen?
Neem dan contact met ons op via renewableadministration@engie.com

Nieuws

13/12/2018

Vergunning toegekend

Goed nieuws! We hebben de vergunning voor ons windturbinepark verkregen.
Nu gaat de volgende fase van start waarbij we de ontwikkeling van het project afronden en de verschillende leveranciers zullen selecteren (windturbines, civieltechnische werken, elektrische werken).
We voeren eind 2018 en begin 2019 in eerste instantie bijkomend archeologisch onderzoek. De eigenlijke start van de werkzaamheden (aanleg toegangswegen etc.) voorzien we, indien alles vlot verloopt, rond de zomer van 2019.

Focus

2444531323

Onze andere projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn