Energie-intelligente steden en gebouwen

Les villes et les bâtiments intelligents

Smart City

De stad van de toekomst is digitaal, maar dat niet alleen. De uitbouw van zo’n stad is onlosmakelijk verbonden met een betere elektriciteitsproductie en een efficiënter elektriciteitsgebruik. In dat opzicht zijn de smart city en haar gebouwen een essentieel onderdeel van de energietransitie.

Hoe kan ENGIE helpen om steden slimmer te maken?

Wat zijn de oplossingen voor smart cities? Wat zijn de mogelijkheden voor de toekomst? Bruno Noto geeft een stand van zaken en enkele voorbeelden van realisaties.

 

#

4 oplossingen voor een intelligente stad

De intelligente stad lijkt wel hét antwoord te zijn op de uitdagingen die de toekomst ons brengt. Zeker als het gaat om leefmilieu, energie en mobiliteit. Niet alleen steden, maar ook bedrijven kunnen vandaag al tal van oplossingen invoeren.

De intelligente stad als onderdeel van de energietransitie

Bruno Noto, Business Developer Innovation, vertelt ons welk enorm potentieel er schuilt in een stad die intelligent is op het vlak van energie!

Steden in cijfers

In 2050 zullen 7 op de 10 mensen in de stad wonen. Het is dan ook van cruciaal belang om het energiebeheer nu al op een slimme manier aan te pakken. Deze cijfers zijn daar het beste bewijs van.

Infographie
Ontdek deze infographie

Onze andere dossiers

EMobility

De energietransitie in de praktijk: multimodale mobiliteit


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn