Onderhoud van de business

3D_printing_fabricom

De expertise van onze teams om processen te verbeteren

De energie-efficiëntie van datacenters optimaliseren

ENGIE Cofely hoeft zijn knowhow op het vlak van datacenters niet meer te bewijzen. In 2015 viel de keuze van BNP Paribas Fortis opnieuw op onze onderneming voor het onderhoud, de exploitatie en de controle van het energieverbruik van twee datacenters met een oppervlakte van 1.500 m² in Bastenaken (intussen overgenomen door IBM). De belangrijkste doelstellingen van dit project waren: de beschikbaarheid van de installaties verzekeren en het energieverbruik in de gebouwen opvolgen. Op beide kritische sites is een 24/7 aanwezigheid voorzien.

3D-printing voor industriële klanten

Door een samenwerking met de KU Leuven, ENGIE Laborelec en de afdeling Onderzoek & Technologieën van ENGIE beschikt de werkplaats van ENGIE Fabricom in Zwijndrecht sinds april 2016 over een 3D-printer. Deze maakt metalen reserveonderdelen voor industriële klanten.

Een wereldpremière voor Brussels Airport

De Connector van Brussels Airport heeft een wereldpremière inzake veiligheid. In het controleproces worden 25 nieuwe ‘screening lanes’ gebruikt. Dit zijn transportbanden met bakken waarin de passagiers hun handbagage en persoonlijke bezittingen leggen. ENGIE Fabricom zorgt onder meer voor de ondersteuning 24/7, het onderhoud en de wisselstukken.

Een Connector om het transitverkeer te vergemakkelijken

ENGIE Fabricom was betrokken bij de bouw van de Connector, een nieuwe infrastructuur die het terminalgebouw rechtstreeks en bovengronds verbindt met pier A. Hierdoor verbetert de mobiliteit en het comfort van de passagiers. ENGIE Fabricom stond in voor de elektrische installaties, de voeding van de datanetwerken, de branddetectie en zelfs de bliksembeveiliging van de nieuwe structuur met een oppervlakte van 32.850 m². Het gebouw beschikt over ledverlichting die, samen met de glasoppervlakte van 1.500 m² in het dak, het stroomverbruik aanzienlijk verlaagt.

Onderhoud en exploitatie van de sorteerinrichting

ENGIE Cofely is al verschillende jaren actief op de site van BSCA (Brussels South Charleroi Airport). Het ondertekende een nieuw onderhouds- en exploitatiecontract (multitechnisch beheer) voor het bagagesorteersysteem op deze luchthaven. Voor deze opdracht met een looptijd van 5 jaar worden 15 technici en 2 ploegbazen ingezet. Zij zullen elkaar 24/7 aflossen om preventieve en corrigerende acties uit te voeren. De taken van de teams van ENGIE Cofely werden ondertussen uitgebreid met het afvalbeheer.  

Warmte-kracht voor Nitto

ENGIE Fabricom en ENGIE Cofely bouwen samen een warmte-krachtinstallatie bij Nitto, een fabrikant van kleefmateriaal. De installatie van 1.500 kW levert warmte en stroom voor het productieproces. Met de geproduceerde warmte wordt lucht opgewarmd. Daarin worden de materialen gedroogd, die in productie zijn. ENGIE Cofely zal daarnaast gedurende 10 jaar ook instaan voor het onderhoud. Volgens de planning wordt de installatie in februari 2017 in gebruik genomen.

Warmte en elektriciteit voor Sibelga

ENGIE Cofely heeft 2 nieuwe warmte-krachtkoppelingsinstallaties (WKK) geïnstalleerd voor Sibelga, de beheerder van het Brusselse gas- en elektriciteitsnet. Deze machines met gasmotor zullen jaarlijks 1.400 MWh elektriciteit produceren.​ Het gaat hier over de 9de en 10de installatie die ENGIE Cofely realiseert voor Sibelga. Dat kan hierdoor een gedecentraliseerde elektriciteitsproductie van 15.000 MWh per jaar noteren. De geproduceerde elektriciteit compenseert het verlies op het distributienet. De warmte wordt gebruikt om grote appartementsgebouwen, scholen en musea te verwarmen. Deze 10 WKK’s zorgen ervoor dat er elk jaar 2.000 ton CO2 minder wordt uitgestoten.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn