Energie-efficiëntie en bevoorradingszekerheid

Optiboard_slide_page

Meer energie-efficiëntie voor bedrijven

Optiboard, het digitale brein van je bedrijf

Heel wat ondernemingen willen hun klanten of medewerkers laten weten welke inspanningen ze leveren om hun energie-efficiëntie te verbeteren of hun bronnen te diversifiëren. Om ze daarbij te helpen, bracht ENGIE Cofely Optiboard op de markt. Op dit scherm kan het energieverbruik van de gebouwen in real time worden gevolgd. Optiboard maakt het mogelijk om het water-, elektriciteit- en gasverbruik, de productie van hernieuwbare energie (zonnepanelen, warmte-krachtkoppeling) en de vermeden emissies van CO2 in real time te volgen. Dat levert de gebruikers waardevolle informatie op, die hen helpt om hun energieverbruik te verminderen. De eerste schermen werden geplaatst bij onze klant Intervest.

Energiebevoorrading gegarandeerd

Grootste duikcentrum van Europa wil ook duurzaamste zijn

Op 28 oktober 2016 opende op be-Mine, de vroegere mijnsite van Beringen, het duikcentrum TODI. Met een diameter van 36 meter, een diepte van 10 meter en een volume van 6,2 miljoen liter water, wordt TODI het grootste snorkel- en subtropisch duikcentrum van Europa.

Check-up Heating, audit om defecten te vermijden

Een regelmatige audit zorgt ervoor dat een verwarmingsinstallatie goed blijft werken. Op die manier vermijd je niet alleen defecten, maar ook kosten. Bovendien gaat de installatie zo langer mee. De Check-up Heating van ENGIE Electrabel is een volledige audit die je concrete aanbevelingen oplevert voor mogelijke verbeteringen op korte en lange termijn. Carrefour liet in zeventig Belgische winkels dergelijke audit uitvoeren.

Bij Leonidas geldt: geen stroom, geen pralines!

Na een vermogensdoorlichting van de elektriciteitsinstallatie en door de 24u/24-bijstand is de chocoladefabrikant er zeker van dat zijn installaties in alle omstandigheden  perfect functioneren.

Zoo van Antwerpen, Blackout Scan

Veiligheid troef. De Blackout Scan van ENGIE Electrabel helpt bedrijven risico’s op te sporen en tijdig in te spelen op eventuele kritieke situaties zoals een afschakeling of een black-out.

Walibi, attracties die werken

In Walibi, het grootste pretpark van het land, is energie van cruciaal belang om de bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. ENGIE Electrabel hielp mee aan de ontwikkeling van verscheidene attracties en zorgt ervoor dat de stroomvoorziening op elk moment  perfect verloopt.

HV Cabin Check-up

Om ervoor te zorgen dat je installaties ononderbroken functioneren, moet je blindelings kunnen vertrouwen op je hoogspanningscabine. Volgens de nieuwe reglementering (KB van 4 december 2012) ben je bovendien verplicht om  van elke hoogspanningscabine een risicoanalyse te laten uitvoeren. ENGIE Electrabel deed de voorbije twee jaar meer dan 600 HV Cabin Check-ups. Onze  experts hebben minstens tien jaar ervaring.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn