Energie-efficiënte gebouwen, smart verlichting, levenscomfort…

Healthcare

‘Magische’ leds in Waver

ENGIE Fabricom installeerde in Waver 282 lichtpunten met ledlampen en intelligente technologieën. Zo zijn er bewegingsdetectoren en kan de intensiteit van de lichtpunten worden aangepast naargelang het uur of wanneer een fietser voorbijkomt. Met deze smart verlichting kan tot 86% energie worden bespaard.

De Vlaamse scholen van morgen

Vlaanderen kampt met een tekort aan schoolgebouwen. De Vlaamse overheid startte daarom het project ‘Scholen van Morgen‘, waar ook ENGIE aan deelneemt. In totaal zijn er 165 projecten, goed voor 200 schoolgebouwen. Bij 46 van deze projecten zorgt ENGIE Fabricom voor de elektriciteit, bekabeling, telefonie, automatisering, brandveiligheid, verlichting enz. ENGIE Axima staat dan weer in voor het sanitair, de verwarming en de ventilatie.

Reyers 2020

Vanaf 2020 zal de RTBF zijn intrek nemen in een gloednieuw gebouw. Tractebel ENGIE verzorgt voor dit project de engineeringdiensten.

30% lagere energiefactuur voor het OPZ Rekem

In oktober 2015 ondertekenden ENGIE Cofely en het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Rekem het eerste energieprestatiecontract in de openbare sector in Vlaanderen. Het partnerschap garandeert dat de klant 30% zal besparen op zijn energiefactuur. Concreet: ENGIE Cofely zal gedurende 9 jaar het onderhoud van de technische installaties van het OPZ verzorgen. Het biedt hiervoor een totaalgarantie.

Energiebesparing bij Chirec

ENGIE Fabricom staat in voor de volledige technische installaties van het nieuwe ziekenhuis van ziekenhuisgroep Chirec in Oudergem. Hierbij gaat bijzondere aandacht naar energiebesparende maatregelen. De nieuwe Brusselse ziekenhuisgroep wees de verwarmingsinstallaties toe aan ENGIE Axima. Deze installaties omvatten twee verwarmingsketels met warmtewisselaars, warmtepompen, meerdere chillers, alle leidingen en 100 m² zonnepanelen voor de productie van warm water.

Energiecomfort voor de patiënten van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maarten

ENGIE Axima staat in voor alle installaties in het nieuwe Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen: verwarming, airconditioning, ventilatie, medische gassen, buispost.

Geavanceerde elektrische installaties voor het Bordetziekenhuis

Bedrijven hebben performante, betrouwenbare en soms complexe elektrische installaties nodig. Hierin staat ENGIE aan de top. Zo begon de Groep, via zijn dochter ENGIE Fabricom, in oktober 2016 met de realisatie van de elektrische installaties in de 80 000 m² grote uitbreiding van het Bordetziekenhuis in Brussel.

10 energie-efficiente Sportoase sportcentra

Via zijn dochter Sportoase bouwt en beheert ENGIE Cofely centra voor sport en vrijetijd. Het 10de Sportoasecomplex, in Halle, kwam tot stand door een samenwerking tussen ENGIE Cofely (aandeelhouder), ENGIE Axima (HVAC en loodgieterij) en ENGIE Fabricom (elektrische systemen). Resultaat: het energieverbruik ligt 30% lager dan in een klassiek sportcomplex.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn