De start-up Cozie wordt in minder dan 2 jaar tijd een belangrijke scale-up

Cozie, een bedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor energie-efficiëntie en -optimalisatie dat begin 2017 werd opgericht met de steun van ENGIE, zet zijn overnamestrategie voort en groeit zo uit van start-up naar scale-up in minder dan 2 jaar tijd. Met de overname van een eerste bedrijf in Wallonië streeft Cozie verder naar een volledige dekking van het Belgische grondgebied tegen 2020. Cozie telt nu 217 werknemers en heeft vestigingen in 9 Belgische steden in 5 provincies, waar het diensten aanbiedt rond installatie en onderhoud van hoogrendementsketels, zonnepanelen en isolatiesystemen (West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en sinds kort Waals-Brabant).

3049485945
"Cozie telt nu 217 werknemers en heeft in 2018 3000 verwarmingsketels geïnstalleerd en 12000 onderhoudsbeurten uitgevoerd."

Persbericht

De groeisnelheid van Cozie weerspiegelt de ambitie van ENGIE om van het land een kampioen in energie-efficiëntie te maken.

De objectieven voor energie-efficiëntiewinst in gebouwen (residentieel, tertiair of openbaar) tegen 2050 zijn erg belangrijk. Deze sectoren vertegenwoordigen 40% van het primaire energieverbruik in België (tegenover 33% voor transport en 24% voor industrie). Het is in die context dat ENGIE zich niet alleen als energieleverancier tot zijn klanten richt, maar ook een reeks innovatieve en digitale producten en diensten aanbiedt om de energie-efficiëntie in hun huizen en gebouwen te verbeteren. ENGIE richt zich hiervoor sterk op de ontwikkeling van zijn start-up Cozie.

Sinds zijn oprichting begin 2017 heeft Cozie een strategie gevolgd van vrijwillige en snelle overnames van bedrijven die gespecialiseerd zijn in verwarming, sanitair en zonnepanelen. Inmiddels zijn er 8 acquisities gedaan, waarvan de meest recente Tobel in Genval (de eerste overname in Wallonië), Kate bvba in Maldegem en Verwarmslimmer.be in Oost- en West- Vlaanderen zijn. Cozie telt nu 217 werknemers en heeft in 2018 3000 verwarmingsketels geïnstalleerd en 12000 onderhoudsbeurten uitgevoerd. De scale-up streeft naar een omzet van 30 miljoen euro tegen het einde van het jaar.

Cozie is al sterk vertegenwoordigd in Vlaanderen en wil zich in 2019 concentreren op zijn verdere groei in Wallonië, om tegen 2020 overal in België actief te zijn.

Naast deze geografische ontwikkeling blijft Cozie ook zijn diensten verder uitwerken,waaronder ‘Homefit’, een gratis online tool om snel en eenvoudig een energie-audit te doen van een woning, ontwikkeld in samenwerking met Energyville.

Informatie over de meest recente overnames :

  • Kate bvba is een familiebedrijf, gespecialiseerd in HVAC-toepassingen, dat in 1973 werd opgericht in Maldegem en multitechnische oplossingen aanbiedt voor het residentiële segment, variërend van warmtepompen, zonne-installaties (warmte en elektriciteit) en biomassa-oplossingen.

 

  • Verwarmslimmer.be is een jong bedrijf, actief in West- en Oost-Vlaanderen (Oudenaarde) en gespecialiseerd in de installatie, het onderhoud en de vervanging van ketels en alle verwarmingsoplossingen voor nieuwbouw en renovatie van woningen.

page2image31006784

  • Tobel, gevestigd in Genval, biedt het volledige scala van verwarmingsdiensten aan particulieren, van installatie tot onderhoud en depannage. Het bedrijf realiseert ook projecten van a tot z (verwarming, sanitair, ventilatie) en ketelruimtes met gemiddeld vermogen in appartementen. Tobel kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring en een team van meer dan 30 werknemers.

 

Pers contact :

Anne-Sophie Hugé

Anne-sophie.huge@engie.com

0032 2 518 60 20

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn