Een solidair en sociaal project indienen bij de Stichting ENGIE

Ben je actief in een vereniging en zoek je financiële  steun voor de uitvoering van een  project van je vzw? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het enige wat je hoeft te doen is vóór 15 november 2019 reageren op de oproep.

Wat is de Stichting ENGIE ?

De Stichting ENGIE wil verenigingen die zich richten op de integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden helpen door middel van onderwijs, sport en/of cultuur. Op wereldniveau verleende de stichting al sociale steun aan maar liefst 300 maatschappelijk projecten in 30 landen. Sinds haar oprichting in 2013 heeft de Stichting ENGIE in België al meer dan 40 jongerenprojecten gesteund. Daardoor konden 55 000 jongeren uit de 3 landregio’s al projectsteun genieten.

Ontdek enkele beelden van projecten die we al steunden

Sun Child
Sun Child
YouthStart
YouthStart
Le Fonds Victor
Le Fonds Victor

Komt jouw vereniging in aanmerking voor financiering?

Daarvoor moet je project aan een enkele criteria voldoen, waaronder :

  • Bijdragen tot de integratie van kinderen en jongeren in moeilijkheden door middel van onderwijs, sport en/of cultuur.
  • Realisatie moet gebeuren in België
  • Het project moet van lange duur zijn en een aanzienlijke sociale impact hebben
  • Je moet kunnen aantonen dat ten minste 75% van de toegewezen middelen naar het project gaat en niet naar personeelskosten

Hier vind je alle selectiecriteria.

Hoe dien je jouw aanvraag in bij de Stichting ENGIE ?

Opgelet: de oproep tot het indienen van maatschappelijke (jongeren) projecten voor volgende jaar eindigt op 15 november 2019. Zorg ervoor dat je jouw aanvraag voor deze datum voltooit en vervolgens indient. Daarnaast vind je hier enkele tips om je kansen te verhogen.

1. Inschrijven op de website van de Stichting ENGIE 

  • Ga naar het portaal van de Stichting.
  • Maak je profiel aan en stuur een volledig en correct ingevuld dossier in.
  • Je kan je dossier altijd bewaren en op een ander moment bewerken. Zodra het dossier is afgerond en verzonden, is het in handen van de Stichting voor pre-analyse en kan het niet meer worden gewijzigd.
  • Na de preselectie word je via e-mail op de hoogte gehouden van de selectie van je project. Nadien word je uitgenodigd om het te verdedigen voor het selectiecomité.

2. Je project verdedigen voor het selectiecomité

Het selectiecomité komt samen in februari-maart 2020 en bestaat uit specialisten van de ENGIE-groep. Ook krijgt het advies van externe experts zoals sportcoach Jacques Borlée en de Professor interne geneeskunde Eric van Cutsem.

Alle voorgeselecteerde verenigingen zullen hun projecten verdedigen voor het Comité, en worden verwittigd de dagen die erop volgen“, zegt Jacques Spelkens, Head of Corporate Responsability die verantwoordelijk is voor de Belgische projecten.

3. Jouw project werd geselecteerd

Indien je project wordt geselecteerd, dan bespreek je samen met de Stichting hoe je het efficiënt kunt realiseren. De maand nadien formaliseren we de wederzijdse betrokkenheid met een getekende overeenkomst. Met zo’n synergie tussen talent kunnen we elk jaar tienduizenden jongeren aanmoedigen en opleiden.

Werd je project niet geselecteerd? Maakt niet uit, je kan steeds een nieuw project indienen! De leden van het selectiecomité van de Stichting blijven tot jouw beschikking om je de nodige informatie en uitleg te geven over de redenen voor de weigering. Zo kan je eventueel een nieuw project voorstellen dat meer overeenstemt met de selectiecriteria.

Waar je dossier indienen? www.projets.fondation-engie.com.

Stichting ENGIE - Project indienen

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn