VOLUNTARIO – Teater Frappant

power2act

Solidariteit op het toneel

Theaterproducties maken voor en door mensen in een migrantenwijk in Antwerpen, dat is boeiend en vermoeiend, maar het is vooral de moeite waard. Dat zegt Peter Van Goethem. Hij is voorzitter van Teater Frappant en al 31 jaar toneelacteur.

“Dit jaar ben ik tien jaar voorzitter bij ‘Teater Frappant’, maar voor die tijd stond ik zelf op de planken. Met twee bestuursleden en een handvol vrijwilligers ben ik aan het voorzitterschap begonnen. Allereerst heb ik de volledige elektrische installatie in ons theaterzaaltje vernieuwd. We hebben isolatie geplaatst en het cafetaria opgefrist. Dit alles met een minimum aan financiën maar veel vrijwillige handen.”

Buiten de hokjes

Toneelspelen is een microbe en ik wil iedereen die ervoor openstaat bij het theater betrekken. Want theater is iets heel krachtigs: het brengt mensen samen, met een lach en een traan. Leeftijd, afkomst, overtuiging, … spelen geen rol. Iedereen is gelijk. Het is niet altijd makkelijk om allochtone mensen bij onze werking te betrekken, maar seizoen na seizoen groeit de interactie.”

# #
# #

Nieuwe condensatieketel

“Met een kleine gemotiveerde groep medewerkers verrichten we een heleboel taken: onderhoud, renovatie, decor bouwen, reclame maken, regisseren, licht en geluid regelen, … We doen gemiddeld 20 voorstellingen per jaar. Klusjes en allerlei nevenactiviteiten doen we tussendoor. Met de steun van ENGIE Cofely gaan we de oude verwarmingsinstallatie (deels op gas en deels elektrisch) vervangen en een nieuwe, energiezuinige condensatieketel en 9 radiatoren plaatsen. Onze energiefactuur zal dus gevoelig dalen. De werken worden op 5 juli tijdens de werkuren uitgevoerd door 9 ENGIE Cofely-collega’s. De ketel, de radiatoren, bijhorend installatiemateriaal en de werkuren worden betaald door ENGIE Cofely. Bedankt, collega’s!”

# #

“Het jaar afsluiten met drie producties waar iedereen met plezier aan meewerkte, is ons doel.”

#

P2A kort

Peter Van Goethem

Werfleider bij ENGIE Fabricom
peter.van.goethem@engie.be

Toneel- en ontspanningskring ‘Teater Frappant’ maakt theaterproducties voor en door mensen in de buurt van Antwerpen-Kiel.
www.frappant.wittestraat.be

P2A

www.frappant.wittestraat.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn