ViGe Noordzee

power2act

Een dubbel goed doel

“We willen de sportieve werking van onze sportclub uitbreiden met blindenvoetbal. Die paralympische sport is in opmars. Ook onze goalball en torball-activiteiten groeien. Helaas is degelijk en praktisch materiaal voor deze sporten moeilijk te vinden en duur”, vertelt Tom Vanhove.

Tom is tor- en goalballspeler van ViGe Noordzee en verantwoordelijk voor de communicatie van de club. “Bij goalball moeten drie geblinddoekte spelers een 9 meter breed doel verdedigen en intussen zelf proberen te scoren door de 1,25 kg zware rinkelbal onderhands binnen de palen te mikken. Torball is de toegankelijkere versie met een lichtere bal en kleinere doelen. Via trainingen en tornooien bevordert de club de integratie van personen met een visuele handicap.”

Van een naar twee

In 2014 sponsorde ENGIE al een eerste set lichtgewichtdoelen. De club groeit echter en traint op twee verschillende locaties in Brugge. Een tweede paar doelen is daarom heel welkom. “Ze hebben bovendien het grote voordeel dat ze om te toveren zijn van 9 naar 7 meter brede doelen en dus geschikt zijn voor tor- én goalball.”

# #
# #

Blindenvoetbal op afgeboord veld

“Voor blindenvoetbal heb je dan weer ‘boardings’ nodig die het veld van 20 op 10 meter afboorden en de bal terugkaatsen zonder dat hij buiten gaat. Maar ook die zijn praktisch onbetaalbaar voor een kleine club als de onze. En zonder kan je de sport niet naar behoren trainen en uitvoeren.” ENGIE geeft ViGe daarom een financieel duwtje in de rug.

# #

“We willen graag het eerste blindenvoetbalteam van Vlaanderen worden.”

#

P2A kort

Tom Vanhove

Application Exploitation Expert N-Allo
tom.vanhove@n-allo.be

ViGe Noordzee vzw is een sportclub voor personen met een visuele handicap.
www.vigenoordzee.be

P2A

www.vigenoordzee.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn