Spelenderwijzer

power2act

Spelen maakt je wijzer

De drempel naar cultuur en wetenschap verlagen, daar loopt Jessie Willemse warm voor. Ze engageert zich al van bij de oprichting in de vzw Spelenderwijzer: “Toen ik over het idee hoorde, heb ik meteen mijn hulp aangeboden!”

Wat maakt Spelenderwijzer dan zo apart? “Via workshops en theatervoorstellingen op locatie maken we cultuur en wetenschap op een speelse manier toegankelijk voor een breed publiek. We werken daarvoor samen met scholen, jeugddiensten, cultuurcentra, speelpleinen… Via bevriende organisaties proberen we ook kansarme jongeren beter te bereiken. Zij komen niet vaak met cultuur in aanraking.”

Workshops tegen verminderd tarief

Jessie: “Zo willen we voor deze kinderen workshops tegen sterk verminderd tarief organiseren. Dat kan een hefboom zijn om hun talenten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Maar deskundige freelancers kan je niet vragen om gratis te werken. Met de steun van ENGIE kunnen we wel een beroep op hen doen. Ook zullen we onze toneelrepetitieruimte in Wommelgem inrichten zodat er workshops rond muziek, expressie, wetenschap en techniek kunnen plaatsvinden.”

# #
# #

Marketing én muziek

“Naast mijn diploma marketing heb ik ook een pedagogisch muziekdiploma. Vanuit die achtergrond heb ik bij de opstart mee medewerkers voor de workshops gescreend en pedagogisch en organisatorisch advies gegeven. Af en toe speel ik nog mee in een voorstelling of werk ik een nieuw idee mee uit.”

# #

“Onze workshops zijn een hefboom om talenten en vaardigheden te ontwikkelen.”

#

P2A kort

Jessie WILLEMSE

Management Assistant – ENGIE Axima Refrigeration
jessie.willemse@engie.com

vzw Spelenderwijzer brengt op een speelse manier cultuur en wetenschap naar een breed publiek.
www.spelenderwijzer.be

P2A

www.spelenderwijzer.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn