Maison d’Enfants Reine Marie-Henriette

power2act

Een onbekende wereld op 500 meter van ons kantoor

“Een beetje van je tijd geven, een verhaaltje voorlezen, een luisterend oor zijn, … zo weinig betekent soms zo veel voor anderen. De kinderen in dit opvangtehuis hebben in hun jonge leventje al veel meegemaakt. Hier vinden ze een warme en veilige plek.”

“Elke maandag na het werk wandel ik naar het kindertehuis op amper 500 meter van de ENGIE Tower. Ik speel en knutsel met de kindjes van leefgroep Oasis. Ik geef hen aandacht en bied een luisterend oor. Ze zijn tussen de 2,5 en 7 jaar en verblijven hier omdat hun ouders niet voor hen kunnen zorgen”, zegt Marie-Christine Callebaut. “Hier groeien ze op in een veilige, rustige omgeving waar ze weer kind kunnen zijn.”

Scholing

“Kwetsbare kinderen krijgen minder kansen om zich te ontplooien, terwijl dat enorm belangrijk is om de kloof met hun leeftijdsgenootjes niet verder te vergroten. Scholing is essentieel. Daarom willen we nu voor de schoolgaande kinderen een huiswerkzaal inrichten met pc’s, zodat ze toegang hebben tot het internet om informatie op te zoeken, lessen voor te bereiden, huiswerk te maken of een spreekbeurt voor te bereiden.”

# #
# #

Renovatie

“Door de hevige regenval in juni vorig jaar is er een lek ontstaan in één van de sanitaire ruimtes. Ook andere renovatiewerken zijn nodig: de toiletten, de douches en lavabo’s zijn dringend aan herstelling toe. Bovendien willen we aparte sanitaire ruimtes voor jongens en meisjes inrichten. Een kwestie van basiscomfort maar meteen een hele stap vooruit.”

# #

“Met de steun van ENGIE installeren we degelijk sanitair en richten we een huiswerkzaal in.”

#

P2A kort

Marie-Christine Callebaut

Recruiter Counselor, ENGIE Electrabel BU Benelux
mariechristine.callebaut@engie.com

La Maison d’Enfants Reine Marie-Henriette biedt hulp en opvang aan kinderen die geplaatst werden na misbruik of verwaarlozing, of omdat hun ouders niet kunnen instaan voor een goede zorg.
www.lafleche14.be

P2A

www.lafleche14.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn