Les Chemins de TraverSe

power2act

LOPEN MET WIELTJES EN IN TEAM

Een rijdend zeteltje met één wiel. Zo kan je een ‘joëlette’ nog het best omschrijven. Het is een van de populairste aangepaste vervoermiddelen, want mensen met een beperkte mobiliteit kunnen er mee op trektocht gaan of deelnemen aan een loopwedstrijd. Onze collega Patrick Deswaef is letterlijk en figuurlijk een van de trekkers.

Sport brengt mensen samen. Dat weet Patrick Deswaef uit ondervinding. “Ik hou van sporten, vooral van lopen op de weg of in de natuur. In 2015 kwam ik in contact met een van de begeleiders van ‘Les Chemins de TraverSe’. Of ik wilde deelnemen aan de 20 km van Brussel met een ‘joëlette’? Zeker! Het leek me tof om mijn sport eens op een andere manier te kunnen beleven en zo een mindervalide deelnemer een plezier te doen. Ook voor Thibaut, de jongen die ik begeleidde, was het de eerste deelname aan de 20 km in joëlette.”

Unieke ervaring

“Tijdens wedstrijden zoals de 20 km wisselt een team van lopers elkaar af rond de joëlette: twee personen trekken aan de voorzijde, een persoon begeleidt aan de achterkant. Bij een loopwedstrijd lever je gewoonlijk een individuele sportieve inspanning, maar met een joëllete wordt die inspanning een rijk, menselijk en collectief gebeuren. Mekaar aflossen rond de joëlette, de aanmoedigingen horen van het publiek voor Thibaut en zijn enthousiasme ervaren tijdens de koers zijn mooie momenten die ik nooit zal vergeten.”

# #
# #

Een racejoëlette

Les Chemins de TraverSe organiseert jaarlijks tal van sportieve uitdagingen. “Voor de begeleiding van personen met een handicap schakelt ze vrijwilligers en sociaal kwetsbare personen in. Die krijgen zo de kans om zich te integreren en nuttig te voelen. Kortom, een mooi project rond menselijke solidariteit. Met de steun van ENGIE kunnen we een nieuwe joëlette aankopen. Eentje met twee wielen, want die zijn beter geschikt om op een harde ondergrond te lopen.”

# #

“Lopen met een joëlette? Even wennen aan de besturing en je bent vertrokken!”

#

P2A kort

Patrick Deswaef

Manager Architecture & IS Technology Watch, M&S Belux
patrick.deswaef@engie.com

Les Chemins de TraverSe begeleidt mindervalide mensen op sportieve activiteiten en uitstappen. Sociaal kwetsbare personen en vrijwilligers staan in voor de begeleiding.
leschemins.wixsite.com/chemins

P2A

leschemins.wixsite.com/chemins

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn