Le C.H.A.F.

power2act

Een plek onder de zon voor iedereen

Andersvalide volwassenen die niet terechtkunnen in andere instellingen, vinden een thuis bij Le C.H.A.F. in Farciennes. “Een geborgen plek bieden waar mensen zichzelf kunnen zijn, in alle veiligheid, daar doen we het voor”, zegt de voorzitter van de raad van bestuur, Fabrice Minsart.

“Le C.H.A.F., wat staat voor Centre pour Handicapés Adultes de Farciennes, verenigt dagonthaal, een residentiële dienst en begeleid wonen voor mindervalide volwassenen met een gedragsstoornis. Elke dag vangen we ongeveer 60 mensen op.”

Veilige omgeving

“In het dagcentrum bieden we een waaier aan activiteiten in onze ateliers: van sport, timmeren tot tuinieren. We streven naar een veilige, gemoedelijke omgeving zodat de gedragsstoornissen van onze gasten zo veel mogelijk onder controle blijven. Rust en aandacht bieden, is heel belangrijk. We luisteren naar hen, proberen hen te begrijpen en laten hen zinvol bezig zijn.”

# #
# #

Buiten genieten

“Begin januari dit jaar zijn we gestart met de aanleg van de tuin. We maken er een plek van waar onze gasten kunnen genieten en waar ze de handen uit de mouwen kunnen steken. Waar we de familie op een aangename manier ontvangen en waar er ruimte is voor feestjes. Met de steun van ENGIE installeren we er duurzaam, kwaliteitsvol buitenmeubilair, aangepast aan mensen met mobiliteitsproblemen. Laat het mooie weer maar komen!”

# #

“Investeren in een aangename omgeving, is investeren in mensen.”

#

P2A kort

Fabrice Minsart

Adjunct Senior Adviseur Milieu in Preventie en Veiligheid
fabrice.minsart@engie.com

Le C.H.A.F. begeleidt mindervalide volwassenen met een gedragsstoornis. Het centrum biedt therapie, begeleid wonen en organiseert een waaier aan activiteiten.
www.le-chaf.be

P2A

www.le-chaf.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn