L’ASBL Gratte

power2act

Er is geen ‘wij’ en ‘zij’

Jongeren met een functiebeperking hebben nood aan contact met andere jongeren, zonder mentale of fysieke beperking. Samen tijd doorbrengen, activiteiten doen of met vakantie gaan, zorgt voor heel wat intense contacten en speciale momenten. Een unieke ervaring voor iedereen!

Drempels helpen wegnemen door aangepaste vakanties of vrijetijdsbestedingen te bieden aan jongeren met en zonder functiebeperking, dat is de kerngedachte bij Gratte – een Waalse organisatie waar Olivier Claude vrijwilliger is. “We richten ons tot jongeren tussen de 18 en 35 jaar met een lichte tot gematigde mentale beperking.”

Verschillen overwinnen

“Door samen activiteiten te doen, op reis of op weekend te gaan, beleven deze jonge mensen een ervaring die ze nooit vergeten. Elke groep bestaat voor twee derden uit personen zonder functiebeperking. Die engageren zich om een stuk vrije tijd te investeren in de begeleiding van de andere jongeren. Zo ontstaat één hechte groep waarin iedereen een bijzondere tijd beleeft. En elke keer gebeurt het opnieuw: verschillen en clichés verdwijnen als sneeuw voor de zon. Respect en openheid komen in de plaats.”

# #
# #

Muziek en beeld

“Vorig jaar zijn we gestart met de organisatie van artistieke, audiovisuele ateliers in samenwerking met ‘La Cité des Jeunes de Saint-Gilles’. Wegens groot succes hernemen we het initiatief dit jaar. Gedurende enkele maanden gaat een gemengde groep jongeren met elkaar aan de slag om videoclips te maken. Ze beheren het proces van A tot Z en worden daarin begeleid door professionele artiesten. Het is fantastisch om te zien hoe deze jongeren zichzelf overwinnen, een gemeenschappelijke taal vinden en een enorme dosis creativiteit aan de dag leggen.”

# #

“Jongeren met en zonder functiebeperking vinden elkaar in een gemeenschappelijke taal.”

#

P2A kort

Olivier Claude

Project Manager ENGIE Fabricom
olivier.ocl.claude@engie.com

L’ASBL Gratte biedt jongeren met en zonder functiebeperking de mogelijkheid om in hun vrije tijd samen te leven, te leren en te genieten en zo hun grenzen te verleggen.
www.gratte.org

P2A

www.gratte.org

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn