La Braise

power2act

Want het leven gaat door

Fabian Kalb ondersteunt de vereniging La Braise uit Anderlecht. Die biedt therapie en activiteiten aan volwassenen met een hersenletsel. Het doel? Hun leven aangenamer maken en hen helpen een plaats te vinden in de maatschappij.

“Volwassenen met een hersenletsel na een hoofdtrauma, beroerte of ziekte ondervinden vaak motorische, gedrags- en cognitieve stoornissen. Het geheugen is aangetast, ze kunnen zich moeilijk concentreren of hebben problemen met taal. Sociaal functioneren, is dus allesbehalve vanzelfsprekend”, zegt Fabian. “Met individuele therapie en groepsactiviteiten zoals sporten en musiceren werkt La Braise aan hun zelfbeeld en leren ze sociale vaardigheden aan.”

Onderzoek

Naast therapie en begeleiding zet de organisatie intensief in op studie en onderzoek. “Medewerkers onderhouden contacten met Belgische en buitenlandse specialisten in hersenletsels en brachten ook al verschillende onderzoeken en publicaties uit.”

# #
# #

Fondsenwerving

“We werven fondsen voor La Braise waarmee we onder meer een uitgeruste keuken gekocht hebben en busjes voor het vervoer van de patiënten. Met de steun van ENGIE willen we verdere studies financieren naar het leven van mensen met een hersenletsel.”

# #

“Rond hersenletsels is nog veel onderzoek nodig. Dat maakt ENGIE nu mee mogelijk.”

#

P2A kort

Fabian Kalb

Medewerker Global Business Support ENGIE IT
fabian.kalb@engie.com

La Braise helpt volwassenen met een hersenletsel om zich opnieuw te integreren in de samenleving.
www.labraise.org

P2A

www.labraise.org

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn