Kiekafobee

power2act

Naar zee dankzij Kiekafobee

Stel, je hebt een kind met een levensbedreigende ziekte. Een korte vakantie aan zee zou deugd doen, maar standaardvakantieformules liggen moeilijk. Want plannen gaat bijna niet en annuleren is duur. Dan maar thuisblijven? Niet als het van Kiekafobee afhangt.

De vzw huurt twee vakantieappartementen met zicht op zee en laat er gezinnen op een laagdrempelige manier een weekje uitblazen. Ze doopten hun project ‘Noctiluca’. Dat is de naam van een piepklein algje en letterlijk vertaald betekent het ‘nachtlichtjes’. Wie ooit de lichtgevende golven zag die dit algje veroorzaakt, vergeet nooit meer hoe mooi dat is. Op dezelfde manier wil deze vakantie een lichtpuntje zijn tijdens de zware behandelingen.

Duik voor het goede doel

“Om voor dit project de nodige centen bij elkaar te krijgen, moet je veel activiteiten organiseren. Een appartement op jaarbasis huren en onderhouden kost snel 12 000 euro”, zegt Bram Claeys. Hij is bestuurslid en steekt op verschillende activiteiten de handen uit de mouwen: “De Knuffelduik in zee die we samen met de handelaarsbond van Oostduinkerke op Valentijnsdag organiseren, vind ik altijd onvergetelijk. We stellen Noctiluca ook voor in serviceclubs en zijn blij met de steun van ENGIE.”

# #
# #

Samenleving beter laten draaien

Hoe is Bram zelf bij de vzw terecht gekomen? “Via een vriend die een kind aan kanker verloor en mee aan de wieg van Kiekafobee stond. Ik geef graag mijn energie aan dit initiatief. Het zorgt dat de samenleving een beetje beter draait.”

# #

“We willen een lichtpuntje bieden tijdens de zware behandelingen.”

#

P2A kort

Bram Claeys

Business Development Manager bij Solar Technics, ENGIE Fabricom
bram.claeys@engie.com

vzw Kiekafobee verhuurt op een soepele manier vakantieappartementen aan zee voor gezinnen met een kind met kanker.
www.kiekafobee.be

P2A

www.kiekafobee.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn