Join2Bike Belgian Power

power2act

“Samen sporten brengt je naar ongekende toppen”

Belgian Power vzw breekt een lans voor geïncludeerd sporten: validen en andersvaliden fietsen er samen. “Zo beklommen we in een triketrain van acht gekoppelde driewielers de Stelvio in Italië. Die top staat symbool voor de ongekende hoogtes die we samen kunnen bereiken.”

Samen-sporten vraagt een goede omkadering op het vlak van techniek, transport en zorg. Het was een buurman die Daniël Verhaegen omwille van zijn technische kennis bij de club betrok. “Ik geef steun bij het onderhoud en de herstellingen aan de fietsen en help ook bij de onontbeerlijke logistiek. Zonder samenspel en solidariteit is dit niet mogelijk.”

Kostelijke racemonsters

“Ons beweegproject heet Join2Bike, vertelt Daniël. “We trainen wekelijks en stellen sportieve uitdagingen in het vooruitzicht. De vzw stelt ook aangepaste sportieve driewielers, tandems en handbikes ter beschikking via de Fiets-o-theek. De kost van deze ‘racemonsters’ mag niemand beletten om na de revalidatie te beginnen of te blijven sporten. Met de steun van ENGIE Electrabel kunnen we die Fiets-o-theek verder uitbouwen.”

# #
# #

Samen-sporten op gewone wedstrijden

“Waar we nog van dromen? We willen het samen-sporten tussen het gewone sporten verder uitdragen. Zo zijn we weer van de partij op de halve triatlon van Damme in september. Ooit hopen we te mogen aantreden in bijvoorbeeld een Dreilander Giro of TransAlp op de weg. Nu wordt onze deelname nog vriendelijk geweigerd. Er rest ons dus nog baanbrekend werk.”

# #

“Zonder samenspel en solidariteit is dit niet mogelijk.”

#

P2A kort

Daniël Verhaegen

Sector Manager, Operations Brussels Airport, ENGIE Cofely
daniel.verhaegen@engie.com

Belgian Power vzw promoot met Join2Bike het samen fietsen van valide en andersvalide mensen en stelt aangepast materiaal ter beschikking.
www.join2bike.be

P2A

www.join2bike.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn