JJC Tamarai

power2act

Een oefening in respect, beheersing en samenwerking

Wie in de jeugd investeert, investeert in de toekomst. En wie jiujitsu beoefent, kan via de geleerde zelfverdedigingstechnieken beter omgaan met agressie. Koppel die twee bevindingen aan elkaar en je weet waarom JJC Tamarai kinderen uit basisscholen van Vilvoorde en omgeving met deze sport wil laten kennismaken.

Jiujitsu zou je kunnen vertalen als ‘zachte kunst’. Het is een zelfverdedigingssport waarin kracht geen hoofdrol speelt. Samenwerken, vertrouwen, respect en beheersing wel. “Door alle glitter en glamour van tegenwoordig, moeten ouders en kinderen terug op zoek naar dat soort basiswaarden”, zegt Bob Thielemans, zelf een fervent jiujitsuka sinds zijn negende.

Aanvallen en verdedigen

“Met een uitgekiend programma van gratis initiatielessen, workshops in basisscholen, opendeurdagen en zo meer willen we de kinderen uit deze soms armoedige buurt laten warmlopen voor onze sport. Tussen 6 en 12 jaar kan sporten in clubverband immers een positief zelfbeeld en een evenwichtige persoonlijke ontwikkeling stimuleren.”

# #
# #

Niet duur, wel duurzaam

“Als je op een toonmoment de glunderende ogen ziet van al dat beginnend talent, dan geeft dat een warm gevoel. Onze club wil die kinderen leren dat ze hun plaatsje in deze wereld verdienen, maar het ook beter kunnen maken door elkaar te respecteren en op een overdachte manier samen te werken”, legt Bob uit. Zo wordt jiujitsu geen ‘dure’, maar wel een ‘duurzame’ sport.

# #

“De glunderende ogen van die kinderen zien, geeft een warm gevoel.”

#

P2A kort

Bob Thielemans

Interne auditor Quality Assurance Kerncentrale Doel
bob.thielemans@engie.com

LJJC Tamarai leert zelfverdediging aan.
www.tamarai.be

P2A

www.tamarai.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn