Jan Kruijssen Stichting

power2act

Een traditie van broederschap en dienstbaarheid

Een gilde zorgde eeuwen geleden voor het begraven van slachtoffers van besmettelijke ziektes en het beschermen van de bevolking. Vandaag zijn broederschap en dienstbaarheid nog steeds belangrijke uitgangspunten van de moderne versie. Dat bewijst de Sint-Sebastiaansgilde uit Tilburg.

ENGIE Cofely-collega Marcel Kleinekorte is lid van deze 500 jaar oude boogschuttersgilde. Hij is ook de voorzitter van de bijhorende Jan Kruijssen Stichting (JKS). “Gildebroeder Jan Kruijssen heeft bij zijn overlijden in 1987 een groot legaat geschonken aan de gilde om via een stichting goede daden te doen.”

Klein bedrag, groot verschil

“We ondersteunen mensen en organisaties financieel als ze niet bij de overheid of bij andere instanties terecht kunnen. JKS draagt dan bijna anoniem bij, zonder zichzelf op de borst te kloppen. Dat vind ik geweldig. Het gaat soms over kleine bedragen, maar voor de ontvangers kan het een wereld van verschil maken. Vaak steken we ook zelf de handen uit de mouwen.”

# #
# #

Net als Sinterklaas

“We willen vier instellingen helpen die mensen verzorgen die door een handicap of ouderdom niet meer kunnen deelnemen aan het gewone leven. Een duofiets of wegbezuinigde groepsactiviteiten financieren zijn voorbeelden. Met de steun van ENGIE kunnen we dus nog meer voor Sinterklaas spelen en anderen echt gelukkig maken.”

# #

“Wij helpen zonder onszelf op de borst te kloppen.”

#

P2A kort

Marcel Kleinekorte

ENGIE Cofely Technicus, regio Noord-Kempen
kleinekortemarcel@hotmail.com

Jan Kruijssen Stichting ondersteunt hulpbehoevenden financieel.
www.sintsebastiaan.com

P2A

www.sintsebastiaan.com

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn