Free Run Paddock

power2act

De helende werking van paarden

“Ik heb bij Free Run Paddock zelf gezien en ervaren hoe een paard je eigen innerlijk spiegelt en hoe helend dat kan zijn”, vertelt Marleen Herstraets. “Iedereen mag hier zichzelf zijn. Je wordt er aanvaard zonder vragen, berispingen of verplichtingen.”

Jongeren en volwassenen die even een break nodig hebben, in een herstelperiode zitten of aan hun lot overgelaten zijn, komen in dit groene stuk van Duffel tot rust. Ze herontdekken er zichzelf of proberen er hun verleden te verwerken via kinderkampen, ontmoetingsmomenten of gewoon door de verzorging van paarden. Die dieren zijn als een spiegel en maken vastzittende blokkades en emoties los.

Innerlijke kracht

Ook de paarden zijn er volop ‘paard’: zonder hoefijzers trekken ze in kudde rond in een natuurlijke omgeving. Een bit of zweep komt er bij het berijden niet aan te pas. Marleen: “Je kan puur door je eigen innerlijke kracht communiceren met een paard, zonder die dwangmiddelen.” Als overtuigde vrijwilliger helpt ze de vzw met de administratie: “Maar ik sta ook klaar voor mentale ondersteuning, doe klusjes en verzorg de paarden.”

# #
# #

Tipi tegen Belgisch weer

Alle activiteiten op de paddock gaan buiten door. “Met het geweldige Belgische weer is een onderdak voor bijvoorbeeld praatmomenten of yogasessies geen overbodige luxe. Met de steun van ENGIE willen we graag een tipi aankopen. Die zal de avonden ook fijner maken en het groepsgevoel laten groeien.”

# #

“Je kan puur door je innerlijke kracht communiceren met een paard.”

#

P2A kort

Marleen Herstraets

Ploegbaas en assistent werfleider, Infra/EM/North, ENGIE Fabricom
marleen.herstraets@engie.com

Free Run Paddock vzw geeft kwetsbare jongeren de kans om tot rust te komen met en door paarden.
www.freerunpaddock.be

P2A

www.freerunpaddock.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn