Domo Antwerpen

power2act

Een nieuwe wereld openen

Een Domo-vrijwilliger kwam bij een eenoudergezin met twee kinderen. Het was er heel donker in huis. Letterlijk – de gordijnen bleven toe – én figuurlijk. Er werd niets gedaan met de kinderen. De vrijwilliger begon met hen te spelen. Stilaan groeide er ook een band met de moeder. Samen met de gordijnen ging voor het gezin een heel nieuwe wereld open.

Het voorbeeld illustreert perfect waar Domo Antwerpen naartoe wil. Jan Ringoet is er bestuurslid: “We vinden dat alle kinderen, ook de meest kwetsbare, recht hebben op een mooie en volwaardige jeugd. Elke ouder krijgt wel eens te maken met een moment waarop de draaglast zwaarder is dan de draagkracht. Onze vrijwilligers komen ongeveer twee uur per week aan huis en geven een gezin langdurig ondersteuning waar nodig.”

Een goede buur zijn

Jan ondersteunt ook al zes jaar een vader met een zoontje met het downsyndroom. “Dat is als een goede buur zijn. Zij stellen het goed nu en wij hebben er een vriend bij. Met het zoontje oefenden we maandenlang ‘handjes draaien’, maar het leek te moeilijk. Hij herkende ons niet. Tot hij op een keer onze stem hoorde, met zijn handjes begon te draaien en gierde van het lachen. En dat doet hij nog altijd als hij ons ziet.”

# #
# #

Meer gezinnen helpen

“De nood aan vrijwilligers is groot. Momenteel wachten twaalf gezinnen op hulp. We willen onze vrijwilligerswerking uitbreiden zodat we meer gezinnen kunnen helpen. Ook de uitbreiding van de spelotheek, bibliotheek en het creamateriaal kan een financieel duwtje in de rug gebruiken.”

# #

“Maandenlang oefenden we ‘handjes draaien’. Als ik daaraan terugdenk, krijg ik nog steeds rillingen en een traan van geluk.”

#

P2A kort

Jan Ringoet

Project Manager, ENGIE Fabricom
jan.ringoet@engie.com

Domo Antwerpen biedt ondersteuning aan gezinnen in moeilijkheden.
www.domovlaanderen.be/antwerpen

P2A

www.domovlaanderen.be/antwerpen

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn