Delphus

power2act

Therapeuten met vinnen

Nadat haar zoontje met autisme op reis mocht met Delphus voor dolfijntherapie, besloot Céline Bourgeois zich in te zetten voor de vzw. “Ook al komt er heel wat kijken bij zo een reis, we willen ouders en kinderen het vertrouwen geven dat het mogelijk is.”

“Elk jaar biedt Delphus de kans aan 11 kinderen met een autismespectrumstoornis om gratis dolfijntherapie te volgen in Benidorm. Dolfijntherapie heeft een positieve invloed op personen met emotionele en communicatieve problemen, en dat heb ik in 2014 persoonlijk mogen ervaren bij mijn zoontje.”

Drempels overwinnen

“Die kans wil ik ook aan andere ouders geven, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er is de vliegreis, de overnachtingen in een hotel, de ontmoeting met andere mensen… er moeten heel wat drempels genomen worden. Want verandering, daar houden kinderen met autisme doorgaans niet van. Daarin ondersteunen we ouders en kinderen.”

# #
# #

Onbetaalbaar

“Om de activiteiten van de vzw mogelijk te maken, is fondsenwerving een continu proces. De steun van ENGIE is dan ook meer dan welkom. Daarmee kunnen we weer vijf kinderen naar Benidorm sturen. En de lach op hun gezicht nadat ze met de dolfijnen ‘gezwommen’ hebben, die is onbetaalbaar.”

# #

“De lach die een dolfijn teweegbrengt, is onbetaalbaar.”

#

P2A kort

Céline Bourgeois

Technisch-administratieve ondersteuning Maintenance in de centrale van Tihange
celine.bourgeois@engie.com

Delphus biedt kinderen met autisme de kans om te genieten van dolfijntherapie in Benidorm. Daarbij begeleidt de organisatie de ouders tijdens de reis.
www.delphus.be

P2A

www.delphus.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn