De Poel

power2act

Met onze mensen én producten naar buiten komen

Meer dan 200 volwassenen met een beperking vinden in De Poel een zinvolle dagbesteding, een fijne plek om te wonen of noodzakelijke kortopvang. Johan Van Bragt is een sympathisant van de vzw: “Ex-ENGIE-collega William Schoofs leerde ons hun fantastisch werk kennen en zet er zich als vrijwilliger voor in.”

De vzw bouwt volop aan een ontwikkelingspad op maat van elke cliënt. Zo is er in Sint-Pieters-Leeuw een volwaardige computerklas en in Schepdaal wordt er gezorgd voor rust, ontspanning en relaxatie voor personen met de zwaarste zorgvraag. In Sint-Genesius-Rode huist dan weer een industrieel voedingsatelier met een trainingskeuken voor de gasten.

Trainingskeuken uitbreiden

Met die keuken heeft de vzw grote plannen. Johan: “Ze willen graag groeien naar een grotere productie en een grotere afzetmarkt zodat ze in de toekomst zowel met de mensen als met hun producten meer naar buiten kunnen komen. Een uitbreiding van de infrastructuur dringt zich daarom op. Een dampkap en een combi-steamer staan hoog op het verlanglijstje.”

# #
# #

Werken geeft erkenning

“Het koken in dit atelier geeft de gasten erkenning: ze kunnen werken op hun niveau. Zelfgemaakte, kwaliteitsvolle producten verkopen, vergroot ook hun bijdrage aan de maatschappij. En wie weet kunnen ze doorstromen naar het reguliere of semi-reguliere arbeidscircuit.”

# #

“Werken en hun producten verkopen, verhoogt hun bijdrage aan de maatschappij.”

#

P2A kort

Johan Van Bragt

Chief Business Development, Innovation Officer, BU BENELUX
johan.vanbragt@engie.com

De Poel vzw zorgt voor dagopvang en begeleiding van meerderjarigen met een beperking.
www.vzwdepoel.be

P2A

www.vzwdepoel.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn