De Keeting

power2act

“De Keeting on tour” met een mobiel
repair-café

“Niemand wenst in een uitzichtloze situatie terecht te komen. Oud of jong, man of vrouw, Belg of niet, ik wil iedereen helpen door er te zijn voor hen.” Bob Thielemans zet zich in voor de Keeting, een organisatie uit Mechelen die armoede bestrijdt.

Ze zorgen voor maaltijden, stellen een badkamer en wasmachine ter beschikking en er is een kledingweggeefwinkel. Maar De Keeting versterkt mensen in armoede ook met activiteiten en vormingen over bijvoorbeeld schuldhulpverlening. En ze sensibiliseren de buitenwereld en het beleid. Altijd samen met het doelpubliek. “Doordat iedereen in deze organisatie een stem heeft, voelt iedereen zich ook betrokken”, zegt Bob.

Opgericht met de steun van ENGIE

“Mijn vrouw was er vroeger coördinator. Ze schakelde me in waar nodig. Nu help ik bijvoorbeeld mee de kerstmaaltijd maken. Je vindt me ook als technisch helper op het repair-café. Dat hebben we, mede dankzij de steun van ENGIE, in 2014 kunnen opstarten en het is een groot succes.”
Daarom wil De Keeting dat onderdeel van haar werking verder uitbreiden.

# #
# #

Ander publiek bereiken

“We willen ermee op pad gaan en bijvoorbeeld op rommelmarkten aanwezig zijn. Zo bereiken we een ander publiek dan via de standaardweg en versterken we de solidariteit tussen mensen met en zonder armoede-ervaring. Gereedschap en promomateriaal aankopen en vrijwilligers opleiden, staat daarom hoog op onze agenda.”

# #

“Iedereen heeft een stem in deze organisatie en voelt zich dus betrokken.”

#

P2A kort

Bob Thielemans

Interne auditor Quality Assurance Kerncentrale Doel
bob.thielemans@engie.com

De Keeting vzw bestrijdt armoede via een participatieve insteek.
www.dekeeting.be

P2A

www.dekeeting.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn