De Engelenhoeve

power2act

De snoezeltuin in zijn oude glorie herstellen

De Engelenhoeve is een minipretpark voor kinderen met een beperking. “Op de hoeve beleven zij hun moment van geluk. Als ze glimlachend vertrekken, geeft dat veel voldoening”, vertelt Tom Detavernier.

De ouders van Tom staan 7 dagen op 7 klaar voor deze ‘engelen’. Instituten, scholen en ouders met hun kinderen komen er op bezoek. Ze kunnen er een ritje maken met de snoezelpaardentram, snoezelen in de tuin en spelen met kleine boerderijdieren. Snoezelen is een manier van ontspannen. Kleuren, geuren en verschillende materialen stimuleren daarbij de zintuigen.

Intensief gebruikte tuin

“Alles is gratis. We draaien volledig op sponsoring en giften. Dat is misschien nog het meest bijzondere aan dit project”, meent Tom. Hij is ondervoorzitter en helpt bij het onderhoud van de boerderij, de verzorging van de dieren en de organisatie van evenementen. Waarvoor hebben ze de steun van ENGIE nodig? “De snoezeltuin is een bijzondere plek, maar wordt al bijna 10 jaar intensief gebruikt. Ook weer en wind eisen hun tol.”

# #
# #

Een nieuw, fijn hoekje op de boerderij

Herstellingen en vernieuwingen dringen zich dus op. “We willen het looppad heraanleggen, er moeten twee nieuwe tuinhuizen komen als percussie- en knuffelruimte en ook het prieeltje en de waterpartijen zijn aan vernieuwing toe. We zullen de snoezeltuin dus terug in zijn oorspronkelijke glorie herstellen en er weer een fijn hoekje van de boerderij van maken.”

# #

“Intensief gebruik, samen met weer en wind, eisen hun tol.”

#

P2A kort

Tom Detavernier

EMS BU Generation
tom.detavernier@engie.com

De Engelenhoeve is een snoezelboerderij die kinderen met een beperking in contact brengt met dieren.

www.engelenhoeve.be

P2A

www.engelenhoeve.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn