Casa di Mauro

power2act

De moestuin: toegankelijk, haalbaar en educatief

In 2014 zwaaiden de deuren van vzw Casa di Mauro open. De leefboerderij in Kontich biedt een zinvolle dagbesteding aan 9 buitengewone mensen. Ze helpen in het huishouden, werken in de fruitboomgaard of verzorgen de kleine boerderijdieren. Ook een eigen moestuin behoorde tot het plan. Maar dat bleek te hoog gegrepen…

“Die moestuin was te groot, niet overzichtelijk genoeg. De bewoners konden hem niet onderhouden. Daarom willen we er een beperktere, maar meer toegankelijke versie van maken: met een serre waarin kweek-en werktafels op hoogte staan.” Aan het woord is Filip Dupon. Zijn nichtje woont op de hoeve en hijzelf zorgt mee voor de nodige fondsen.

Integratie via spel en educatie

“In de serre zullen we onder meer de tomatenplantjes van de zelfoogstboerderij hier om de hoek opkweken. We willen er ook een educatief integratieproject voor scholen, verenigingen en vzw’s aan koppelen over het leven op de boerderij. Daarom komt er een werk- en doeplaats in een woonwagen en zullen we rolstoeltoegankelijke picknicktafels plaatsen. Ook spel en beweging verlagen de drempel tot integratie. Met een ingebouwde trampoline en gocarts met aanhangwagen leren validen en mindervaliden elkaar kennen zonder communicatie.”

# #
# #

Een massa inzet en enthousiasme

“Wat me raakt in dit project? De inzet van de initiatiefnemers en van alle sympathisanten. Een oude boerderij ombouwen tot een moderne leefwoning lukt alleen met heel veel enthousiaste vrijwilligers. Als ik zie waar ze nu al staan, na goed één jaar operationeel te zijn, dan overtreft dat de stoutste dromen.”

# #

“Waar ze nu al staan, dat overtreft mijn stoutste dromen.”

#

P2A kort

Filip Dupon

Head of process improvement – BU Generation Europe
filip.dupon@engie.com

Casa di Mauro is een leefboerderij voor mensen met een mentale beperking. Ze leven als een groot gezin met inwonende opvoedster.
www.casadimauro.be

P2A

www.casadimauro.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn