A touch of Rose

power2act

Kankerpatiënten hebben ook niet-medische noden

Als mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben, zakt de grond onder hun voeten weg en valt de wereld rondom hen stil. Medisch worden ze goed begeleid, maar wat gaat er in hun hoofd om?

Het oncologisch welzijnscentrum A touch of Rose in Bornem biedt dat extra stukje niet-medische zorg in een huiselijke omgeving. “Dat doen we in de vorm van lotgenotencontact, verwenbehandelingen, kookworkshops of sessies yoga en mindfulness”, vertelt Gudrun Hoste. “Iedereen kiest uit ons gamma activiteiten wat hij of zij wil doen.”

Een huis vol positiviteit en kracht

Gudrun wou na de dood van een heel goede vriendin iets betekenen voor kankerpatiënten: “Zo werd ik zorgvrijwilliger bij A touch of Rose. Ik help bij de praatcafés waar (ex-)patiënten en familieleden samenkomen en steun hebben aan elkaar. Er wordt meer gelachen dan over ziekte gepraat, maar als iemand het even moeilijk krijgt, dan ben ik er voor een babbel. De positiviteit, de kracht en de dankbaarheid bij die mensen treft me. Ik help ook bij fundraisingactiviteiten. De Dodentocht in onze thuisbasis Bornem is elk jaar bijzonder.”

# #
# #

De koffie en koekjes

Om de activiteiten buiten de medische sfeer te kunnen laten doorgaan, kocht de vzw een huis. “De lening, de energiekost, de verzekering van de vrijwilligers, de koffie en koekjes: het moet allemaal betaald worden. We willen ook graag alle activiteiten gratis houden. Gelukkig krijgen we veel steun van patiënten en nu ook van ENGIE.”

# #

“Er wordt tijdens de praatcafés meer gelachen dan over ziekte gepraat.”

#

P2A kort

Gudrun Hoste

Legal and Management Assistant ENGIE Electrabel
gudrun.hoste@engie.com

A touch of Rose is een oncologisch welzijnscentrum in een huiselijke sfeer in Bornem..

www.atouchofrose.be

P2A

www.atouchofrose.be

 

Power2Act

p2a-pink-love

Bekijk al onze projecten


 
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn